• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bebekleri Donarak Ölen Mülteci Ailenin Dramı

Bebekleri Donarak Ölen Mülteci Ailenin Dramı
Batman'da 4 aylık bebekleri soğuktan donarak ölen Suriyeli mülteci ailenin dramı yürek burkuyor.

Batman'da 4 aylık bebekleri soğuktan donarak ölen Suriyeli mülteci ailenin dramı yürek burkuyor. Canlarını kurtarmak için Suriye'deki savaştan kaçarak Cizre'ye, buradan da Batman'a yerleşen aile, soğuk kış günlerini çadırda geçirmeye çalışıyor. Aile, yaşayabilmek için yardım bekliyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, beraberinde birçok olumsuzluğa neden olduğu gibi, yürek burkan haberleri de getirdi. Batman'da bugün sabah saatlerinde mülteci bir ailenin 4 aylık bebeği soğuktan donarak, hayatını kaybetti. Ailenin dramı ise yürekleri dağladı. Yaşayabilmek için ülkelerindeki iç savaştan 3 yıl önce kaçan mülteci aile, önce Şırnak'ın Cizre ilçesine yerleşti. Ancak burada da yaşanan terör olayları ailenin bir kez daha göç etmesine neden oldu. İlçenin karışması üzerine eşi ve çocuklarını yanına alan Ayd Hıdır Ali, bu kez Batman'a yerleşti.

Batman'ın Balpınar beldesinde çadır kuran aile, her gün ülkelerindeki karışıklığın sona ermesi ve vatanlarına geri dönebilmeleri için dua etti. Ancak yaşadıkları yetmezmiş gibi aileye acı bir haber de bu sabah saatlerinde geldi. Ailenin 4 aylık bebeği Faris Hıdır Ali, soğuk nedeniyle donarak, can verdi.

Baba Ayd Hıdır Ali, yaşadıklarını Suriye'den IŞİD yüzünden kaçtıklarını ve Cizre'ye kaçtıklarını belirterek, "Oradan da Batman'a geldik. 4 aydır Batman'da yaşıyorum. Hurda toplayarak geçimimi sağlıyorum. Maddi durumun çok kötü. Zor durumdayım. Buraya geldiğimizden beri insanlar bizi çingene sanıp, selam bile vermediler. Çocuğumu kaybettikten sonra kim olduğumuzu ve nereden geldiğimiz öğrendiler. Bu durumdan sonra bize yardım etmeye başladır. Ama olan benim çocuğuma oldu. Kendimden bir parça kaybettim. Yüreğim yanıyor. Şu anda bize yapılan giyim yardımlarını yakacağımız olmadığı için sobada yakarak ısınmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim