• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bebeklerde isiliği önlemenin formülü

Bebeklerde isiliği önlemenin formülü
Uzmanlar, bebek ve çocukların sıcak havalarda isilik ve egzama olmaması için her gün mutlaka yıkanmalı tavsiyesinde bulunuyor.

Çocuk doktorları yazın sıcak ve nemli havalarda çocuklara dar giysiler yerine bol giysiler tercih edilmesini ve giysilerin pamuklu ve ince olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.
Sıcak havalarda bebeğin serin tutulması hususunda özen gösterilmesini tavsiye eden uzmanların, bebeğin terli bırakılmaması ve sıcak ortamdan uzak tutulmasını ifade ediyor. Pişik ve isilik olmaması için bebeğin altının sık sık değiştirilmesi hususunda uyarıda bulunan doktorlar, bebeğin uyuduğu ortamın pamuklu kumaşlardan olmasına özen gösterilmesi, yıkanırken yumuşak formüllü bebek şampuanı, sabunu kullanımı ve yıkama sonrası kozmetik ürünlerin kokusuz, alkolsüz ve renksiz olanları tercih edilmesi ve cilt bakımı ürünlerinin hipoalerjik ve pH değerleri nötr olanlarını almaya özen gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor. 
Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, isilik tanısının doktor muayenesi ile konulabileceğini söyledi. Bebek eğer hafif seyreden bir isilik geçiriyorsa, ciddi bir tedavi sürecine girilmeden bebek serin tutularak, düzenli banyo ve nemlendiriciler ile zamanla kendiliğinden geçmesi bekleneceğini belirten Kuru, "Deride iltihaplanma ve kaşıntı varsa, doktorun önerdiği krem ya da losyonların aksatılmadan kullanılması ve önerilen bakım koşullarının uygulanması tedaviyi olumlu etkileyecektir. Bebeğin yüzünde; alın, yanaklar, göz kapakları ve burunda oluşur. Ayrıca, vücudun kıvrım bölgelerinde, bez nedeniyle bel ve göbek bölgelerinde de sıkça rastlamak mümkündür. Önlemi alınmadığında vücudun heryerini kaplayabilir. Kızarık, kabarcık ve döküntülerden oluşan isilik, birkaç gün ya da haftalarca sürebilir. Bebeğin cildi yetişkinlerinkinden farklı özellikler taşır ve özellikle ilk aylarda çok hassastır. Bebeklerin cildi ince, duyarlı ve daha az yağlıdır. Bebeğin cildindeki ter bezi kanalları olan gözenekler, çeşitli şekillerdeki isilik ya da sıcak döküntülerine neden olacak biçimde kolaylıkla tıkanabilir. Ter salgısının deri altında kalmasından oluşan bu kabarcık ve döküntüler sıcak havada ya da bebeğin aşırı sıcak ortamda bulunması halinde daha da artabilir. Düzenli bakım ile, genelde birkaç gün içinde kaybolması beklenen isilik rahatsızlığı bulaşıcı değildir. Bebeklerin isilik olmaması için sıcak havalarda bol bol banyo ettirelim. Denizde tuzlu su ile yıkanmasını sağlayalım." dedi.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim