• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bebek Ürünleri Sıkı Markajda

Bebek Ürünleri Sıkı Markajda
Son yıllarda bebek araç-gereç sektöründe özellikle Çin menşeli ürünler konusunda yaşanan olumsuz gelişmeler, ailelerin bebekleri konusundaki sağlık...

Son yıllarda bebek araç-gereç sektöründe özellikle Çin menşeli ürünler konusunda yaşanan olumsuz gelişmeler, ailelerin bebekleri konusundaki sağlık endişelerini artırıyor. Ancak, Sağlık Bakanlığı'nca alınan önlemler ve sektörün öncü firmalarının bakanlıktan akredite ürünlerle tüketiciye ulaşmaları bebeklerinin sağlığına ve güvenliğine önem veren aileleri rahatlatıyor.

Bebek araç-gereç sektörünün önde gelen firmalarından Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, mama sandalyesinden bebek arabasına, yürüteçten oto koltuğuna kadar tüm ürünlerinin Sağlık Bakanlığı'ndan akredite olduğunu bildirdi. Tüketicilerin, bebek araç-gereç sektöründe estetik kadar bu ürünlerde kullanılan malzemelerin bakanlık akrediteli olmasına özen göstermelerini öneren Dalmızrak, şöyle devam etti:

"Özellikle bebeğin ağzı ile temas edebilecek ürünlerde aileler daha dikkatli olmalı. Her ne kadar bakanlık önlemleri olsa da merdiven altı üretim de olabileceği düşüncesinden hareketle, aileler güvendikleri markaya yönelmeli.Prego ürünlerinin tamamı sağlıklı materyallerden üretilip, bebeğin sağlığına zarar verecek maddelerden arındırılmıştır. Dolayısıyla ürünlerimiz gönül rahatlığıyla kullanılmaktadır."

Doğum oranının yüzde 18.9'la Avrupa ülkelerine göre iki kat fazla seyrettiği Türkiye'nin, bebek araç gereçleri üreticileri açısından cazip bir pazar olarak görüldüğünü belirten Yusuf Dalmızrak, "Geçmiş yıllarda yaşanan bazı olumsuz örnekler nedeniyle ailelerin sağlık konusundaki endişelerini anlayışla karşılıyoruz. Ancak, Sağlık Bakanlığı bu konuda çok önemli önlemler aldı. Buna rağmen ailelerin tercihlerinde güvendikleri markaları tercih etmeleri de önemli bir tedbir yolu olacaktır" dedi.

AİLELER BİLİNÇLENDİ

Bebek sahibi ailelerin, çocuklarının sağlığı konusundaki bilinç düzeyinin giderek yükseldiğini kaydeden Yusuf Dalmızrak, "Prego olarak bebeklerin sağlıklarına zarar vermeyecek aksine daha sağlıklı ve mutlu büyümelerini sağlayacak malzemelerle üretilmiş ürünlerle tüketiciye ulaşıyoruz. Zaten, Prego markası olarak ürünlerimizin sağlık ve kalitesi en büyük iddiamızdır. Bir başka önemli iddiamız ise satış sonrası verdiğimiz hizmetteki güvencemizdir" diye konuştu.

Pusetten, biberona, mama koltuğundan oto koltuklarına kadar bebek araç ve gereçlerinin bebek pazarında ciro olarak en küçük payı aldığını belirten Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye; büyüyen ekonomisi ve artan nüfusu bakımından bebek araç gereçleri için önemli bir pazar olarak görülmeye başlandı. Ayrıca daha önce tüketici algılaması bakımından lüks mal sınıfına giren puset ve oto koltukları, artan tüketici bilinci nedeniyle önemli bir ihtiyaç olarak değerlendiriliyor. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde getirilen yeni yasalarla zorunlu hale gelen oto koltuğu kullanımı da bu grupta büyüme potansiyeli olan en önemli ürünlerden birisi oldu."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim