• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bebek Araç Gereçleri Sektörüne Arap İlgisi

Bebek Araç Gereçleri Sektörüne Arap İlgisi
Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, anne, bebek, çocuk araç gereçleri sektörüne özellikle Arap ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, anne, bebek, çocuk araç gereçleri sektörüne özellikle Arap ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Modern toplumlarda, sağlıklı bir nesil oluşturmanın temeli olan bebekler için vazgeçilmez hale gelen bebek araç gereç sektörü, ailelerin ilgisiyle büyüyor.

Bebek araç gereçleri sektöründe marka bilinirliğini ve pazar payını sürekli artıran Prego'nun Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak, "Bebek ürünlerine bütün dünyada bakış değişiyor, gelişiyor. Aileler artık, bu ürünlerin çocukların sağlıklı gelişimi için gerekliliğinin farkına varıyor" dedi. Dalmızrak, anne, bebek, çocuk araç gereçleri sektörünün fuarlarına ise özellikle Arap ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de nüfusun yüzde 30'unu, 0-17 yaş arası çocukların oluşturduğunu belirten Yusuf Dalmızrak,"Türkiye'de anne-babaların bebeklerini sağlıklı büyütme konusundaki hassasiyetleri giderek gelişiyor. Aslında bu farkındalık, sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada böyle. Katıldığımız uluslararası ve ulusal boyutlu fuarlarda bunu net olarak izleyebiliyoruz" diye konuştu.

ARAPLAR TARZLARINI ARIYOR

3-17 Ocak tarihleri arasında 30'uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'nda, özellikle Arap ülkelerinin sektöre büyük ilgilerini gözlemlediklerini bildiren Dalmızrak, "Bundan 10 yıl önce Türkiye'de de birçok bebek ürünü aileler tarafından bilinmiyor veya kullanılması elzem görülmüyordu. Bu bakış açısı ülkemizde olduğu gibi Arap ülkelerinde de değişti. Arap ülkelerinin fuara olan ilgisi göz ardı edilemez boyuttaydı. Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi çocukların yetişmesindeki bu ürünlerin öneminin ve değerinin onlarda farkına vardılar" değerlendirmesini yaptı.

Kendi tarzlarını oluşturacak alt yapıya sahip olmayan Arapların kendilerine bir tarz aradıklarını kaydeden Yusuf Dalmızrak, "Arap ülkelerini, kalabalık nüfusları ve Türkiye'ye yakınlıkları nedeniyle sektörümüz açısından önemli bir pazar olarak değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

DOĞUM ORANIMIZ AB ÜLKELERİNİN İKİ KATI

Türkiye'de, 0-4 yaş arası nüfusun 6,2 milyon, 5-9 yaş arası nüfusun 6,2 milyon, 10-14 yaş arası nüfusun ise 6,5 milyon olduğuna dikkat çeken Prego Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dalmızrak," Doğum oranının Avrupa Birliği ülkelerinin iki katı seviyesinde olduğu Türkiye'de, hane halkının yüzde 54,2'sinin en az bir çocuğu var. Bu durum ülkemizde bebek ve çocukların ne kadar önemli ve büyük bir kesim oluşturduğunu gösteriyor. Dolayısıyla sektörümüzün geleceği açısından önemini de gözler önüne seriyor" diye görüşlerini belirtti.

Dalmızrak, Prego'nun 17 yıllık deneyimi ile bebek ve çocukların gelişimleri için sağlıklı, uluslararası kalite ve standart belgeli ürünlerini Türkiye'nin 81 ilindeki 1000'den fazla satış noktasıyla tüm tüketicilere ulaştırdığını sözlerine ekledi.

Bebek Araç Gereçleri Sektörüne Arap İlgisi

Bebek Araç Gereçleri Sektörüne Arap İlgisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim