• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Bebeğini Küvette Boğan Anne Akıl Hastası Olduğu İçin Ceza Almadı

Bebeğini Küvette Boğan Anne Akıl Hastası Olduğu İçin Ceza Almadı
Büyükçekmece'de 7 aylık bebeğini su dolu küvete bırakarak ölümüne neden olan anneye, akıl hastası olduğu yönünde rapor düzenlenmesi üzerine hapis cezası verilmedi.

İstanbul Büyükçekmece'de 7 aylık bebeğini su dolu küvete bırakarak ölümüne neden olan anne, akıl hastası olduğu için ceza almadı. Annenin, hastanede koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi.

CEZAEVİNDEN MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık anne Derya Kestanlıoğlu cezaevinden getirildi. Sanığın eşi Mustafa Kaya Kestanlıoğlu da duruşmada hazır bulundu.

CEZAİ SORUMLULUĞU YOK

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun geldiğini belirtti. Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nun hazırladığı raporda Derya Kestanlıoğlu'nda psikotik özellikli depresyon denilen akıl hastalığı tespit edildiği bildirildi. Sanığın, işlemiş olduğu suça karşı cezai sorumluluğunun olmadığı kanaat ve mütalaasında bulunuldu.

Raporda, "Suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyuttaki bu akıl hastalığınının etkisi altında olduğu anlaşıldığı, sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğu olmayıp hakkında korunma ve tedavi amaçlı akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının uygun olduğu mütalaa olunur." denildi.

SON SÖZLERİ SORULDU

Mütalaası sorulan savcı, rapor doğrultusunda karar verilmesi yönünde görüş belirtti. Son sözleri sorulan Derya Kestanlıoğlu, "Adli Tıpta 5 gün kaldım. Doktorlar bir akıl hastalığı olduğundan bahsediyorlar. Benim diyeceğim bir şey yoktur." dedi.

MAHKEME CEZA VERMEDİ

Mahkeme, sanığın suça karşı cezai sorumluğunun olmadığı gerekçesiyle ceza vermedi. Akıl hastası olduğu anlaşılan sanığın serbest bırakılmayarak cezaevinden alınıp yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınması kararlaştırıldı. Bu nedenle sanığın Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

"YETİMHANEDE BÜYÜMENE İZİN VEREMEZDİM"

Ev hanımı Derya Kestanlıoğlu uzun süren tedavi sonucu anne olmuştu. 7 aylık oğlu Kerem'i 22 Ocak 2015 günü evlerinin su dolu küvetine bırakarak ölmesini bekledi. Bebeği daha sonra yatağına yatıran anne "Seni çok seviyorum oğlum, yetimhanede büyümene izin veremezdim" notunu yazdıktan sonra polisi aradı.

DOĞUMDAN SONRA GÖRÜNTÜLER GÖRDÜ

Kestanlıoğlu hakkında soruşturma sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Kestanlıoğlu, oğlunu doğurduktan sonra sesler duyup görüntüler gördüğünü, bunları oğlunun yaptığını zannettiğini ve oğlunu kıyamet habercisi olarak gördüğünü söyledi. Kestanlıoğlu, olay günü sadece oğlunu banyoya bıraktığını ve gerisini hatırlamadığını, olay anında akli melekelerinin yerinde olmadığını belirtti.

Sanığın eşi Mustafa Kaya Kestanlıoğlu, eşinden şikayetçi olmadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim