• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli
Bursa'da düzenlenen Junio Bebe-Çocuk Hazır Giyim Konfeksiyonu Fuarı'na katılan firma sahipleri yaşanan sıkıntılara rağmen Rusya başta olmak üzere yabancı...

Bursa'da düzenlenen Junio Bebe-Çocuk Hazır Giyim Konfeksiyonu Fuarı'na katılan firma sahipleri yaşanan sıkıntılara rağmen Rusya başta olmak üzere yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerden dolayı gelecekten ümitli. Türkiye'deki bebe-çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Bursa'da Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuarın çok iyi geçtiğini belirten üreticiler, Rusya krizi ve Güneydoğu'da ki terör çatışmalarına rağmen ilgiden memnun olduklarını açıkladı.

Baby Center İşletme Müdürü Taner Merden, 5 yıl aradan sonra düzenlenen fuarın çok iyi geçtiğini belirterek, "Bursa fuarı 5 yıl aradan sonra tekrar başladı. Şuanda gördüğümüz kadarıyla yurt dışından gelen misafirlerimiz gayet memnun. İyi geçecek gibi görünüyor." dedi. Fuara yurt içi ve yurt dışından da alıcıların geldiğini anlatan Merden, başta Arap ülkeleri olmak üzere değişik ülkelerden misafirlerinin bulunduğunu söyledi.

Fuarın herkese hayırlı olmasını dileyen Kahraman Aksesuar'dan Önder Kılıçoğulları da "Şuan iyi, beklentilerin üzerinde bir katılım görünüyor. Özellikle yabancı ziyaretçi katılımı oldukça memnun edici. Mesela Irak Erbil'den gelen oldu. Tunus'a satış yaptık, Rusya var, böyle sürtüşme olmasına rağmen son zamanda, öyle olmasına rağmen Rus'un da ziyarete gelmesi çok önemli sinyaller veriyor Bursa adına." ifadelerini kullandı. Rus pazarının Türkiye ve Bursa için çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçoğulları, "Rus pazarı zaten sıkıntılıydı, son gelişen olaylar daha da sıkıntı doğurdu, piyasa açısından. Bence bu olayların yüzde 30 dolayında etkilediğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Fuarın çok güzel geçtiğini anlatan An Dizayn firmasından Gamze Dikenci de şunları söyledi: "Yerli yabancı çok talep var, bence çok güzel bir fuar. Yunanistan'dad da olmak üzere çok sayıda katılımcı var. Suriye'den, Elbistan'dan gelen var. İran ve Rusya'dan gelen var. Tekstil sektörüne global her hareket maalesef ki yansıyor, (Rusya olayları) bizim sektörümüze de yansıdığı doğru."

ARAP ÜLKELERİ BİZİ AYAKTA TUTUYOR

Cemi Kids firmasından Nermin Ceyhan ise fuarın beklentilerinin üzerinde geçtiğini anlattı, şu görüşleri dile getirdi: "Bizde Arap müşteri daha fazla, Doğu'dan da var. Az önce Cizre'den de müşterimiz vardı. Ancak bu olaylar onları da bizi de etkiliyor. Bu sene onlar içinde çok kötü geçti, bizim içinde. Doğal olarak aldığımız ödemelerin çoğunu birlikte karşılamak zorunda kaldık, çeklerimiz ödenemiyor. Olaylardan dolayı onlarda çok sıkıntılı durumdalar. Ancak bizim piyasamız iç piyasa ve Arap ülkeleri olduğu için bizi çok fazla etkilemedi."

RUSYA PAZARI OLMASA DA OLUR

Mutti Bebe firma sahibi Ahmet Mutlu da fuara ilk kez katılmalarına rağmen çok talep aldıklarına işaret ederken şunları söyledi: "Bu kadar beklenti içine girmedik aslında ama çok güzel talepler var ve daha da güzel olacağına inanıyoruz. Rusya'dan da gelen var. Bu siyasi olaylar ticari ilişkilere yansımış ama çok fazla belli etmiyorlar. Çünkü hepsi eski müşterimiz, 20-30 yıldan beri çalışan arkadaşlar var. O yüzden şuanda onlarda geliyor ve ürünlerimize bakıyorlar, memnunlar, alacalarını söylüyorlar, sipariş yazdıranlar var. Bağlantı kurduklarımız var. Davet ediyoruz." Rusya pazarının tekstil sektörü için çok önemli olduğunun altını çizen Mutlu, "Türkiye'de tekstil sektörü için Rusya çok önemli bir pazar. Ama olmasa da olur mu? Olur. Bir süre sancılı bir dönem geçer ama daha sonra farklı kapılarda tekrar buluşuruz." dedi.

Güneydoğu'da ki olayların da sektöre olumsuz yansıdığını kaydeden Ahmet Mutlu, "Güneydoğu'da toptancı ağabeylerimiz var. O olaylar, sıkıntılı dönemler, olmasını istemediğimiz şeyler, inşallah en yakın zamanda düzelir. Özellikle bazı bölgeleri çok etkiledi." diye konuştu.

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Bebe-çocuk giyimciler sıkıntılara rağmen dış pazardan ümitli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim