• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

BDP'liler kararkol duvarını yıkıp poster astı

BDP'liler kararkol duvarını yıkıp poster astı
Diyarbakır'da yapılan karakola karşı eylem yapan BDP'liler, karakol inşaatinin duvarlarını yıkıp PKK flamaları ve Öcalan posterleri astı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde baraj güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilen karakol inşaatın duvarlarını yıkan bir grup, sözde PKK bayrağı astı.

Silvan ilçesine bağlı Boyunlu’da, Silvan Barajı Babakaya Su Tüneli’nin güvenliğini sağlamak amacıyla Boyunlu, Bayrambaşı ve Ormandışı köyleri arasında kalan noktada yapımına başlanan karakol inşaatını protesto eden BDP’liler, yapılan karakolun çevre duvarını yıkarak sözde PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri astı.

Diğer yandan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksek Bodakçı, BDP Silvan İlçe Başkanı Kerem Canpolat, BDP Eğil İlçe Eş Başkanı Mahmut Yokuş, BDP Eğil ilçe Eş Başkanı Yaşar Aydın, BDP Ergani İlçe Eş Başkanı Cavidan Yaman ve çok sayıda vatandaş çadır eylemine destek verdi.

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bölgenin bir çok yerinde karakol inşaatlarının devam ettiğini hatırlattı. Zümrüt, karakol inşaatlarının her geçen gün hızını sürdürdüğünü belirterek, "Karakol inşaatlarının hızlandırılması ile birlikte hepimizde ciddi bir kaygı oluşturdu" diye konuştu.

"Baraj ve su tüneli güvenliği" adı altında bölgedeki askeri alanların yaygınlaştırıldığını hatırlatan Zümrüt, karakol yapımıyla barış sürecinin ilerletilemeyeceğini anımsatarak, Rojava halkını engelleyen hendeklerin de aynı mantığın ürünü olduğunu söyledi. Karakollara karşı direnişin devam edeceğini belirten Zümrüt, "Yapılan her karakol 1990’lı yıllarda işkencelerle anılıyorsa bu halk da bunu çok iyi bilerek bu karakolları yıkacaktır. Bu halk kendisini korumak için sürekli ayakta olan bir halktır. Diyarbakır halkı buraya gelerek bu alanı yeşil alana çevirmesi gerekir. İnsanlık adına bir fidan dikilmesi gerekir. Aynı zamanda burada doğa tahribatı yaşanıyor. Doğayı yok etme çabası içerisindeler. Bizler doğayı da koruyacağız" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim