• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

BDP’den dikkat çeken Said Nursi çıkışı!

BDP’den dikkat çeken Said Nursi çıkışı!
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Muş'ta yaptığı konuşmasında Hükümeti Said Nursi konusunda zorlayacaklarını Nursi’nin kabrinin ortaya çıkarılmasını isteyeceklerini dile getirmesi dikkat çekti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim arkamızda iktidarın serveti, gücü, para babaları, medya patronları, İsrail ve Amerika yok. Bizim arkamızda Allah'ımız var" dedi.

Partisince Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan BDP Genel Başkanı Demirtaş, 30 Mart yerel seçimlerinde herkesin canla başla çalışması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş'ta övünebileceği belediye hizmetleri bulamadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Her gelişinde doğal gaz müjdesi veriyor. Size biber gazından başka gaz geldi mi? Muş gelişmişlik açısından Türkiye'nin en yoksul 81. şehri. Yani Muş'tan daha yoksulu yok. Bu hiçbir zaman değişmedi. Depreme rağmen arkadaşlarımız ne kadar iş yaptı. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı bir yıl suçsuz yere hapse attılar. Deprem görmüş Van, Muş'tan daha iyi durumda. Muş sanki her gün deprem yaşıyor. Bütün bunları yapmak ve en kısa sürede başarmak için 30 Mart'ta göreve geliyoruz. Bizim arkamızda iktidarın serveti, gücü, para babaları, medya patronları, İsrail ve Amerika yok. Bizim arkamızda Allah'ımız var. Allah'tan başkasına kulluk etmedik, başkasının önünde diz çökmedik. Ellerindeki bütün imkanları kullanarak bize diz çöktürmeye kalktılar. Ama el ele, yürek yüreğe verdik, direndik ve gerçek bir halk olduğumuzu ispat ettik."

Demirtaş, halkın huzuru, güveni ve refahı için canlarını verebileceklerini, esnafın kepenk kapatmasında sorumlu olmadıklarını, esnafın vergi ve SSK borcundan dolayı kepenk kapatma durumuna geldiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Esnafın kepengini BDP açacak. Sarıldıkları tek şey provakasyon. İstihbarat alıyoruz, diyorlar ki seçime yakın AKP büroları taşlanacak. Açık söylüyorum kim yaparsa alçaktır. Eğer saldırgan arıyorsanız, Fethiye'deki olaylara bakın. Başbakan o günden bugüne daha tek kelime etmedi. Senin kaymakamın ve emniyet müdürün bir partinin tabelasını indiriyor, sen bir kelime etmiyorsun. Ana muhalefet ve MHP liderinden tek bir kelime yok. Hiçbiri 'partilerin tabelası indirilmez' demiyor. Çünkü BDP ve HDP'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. BDP olarak seçimlerden güçlü bir sonuçla çıkarsak bu ülkede barışı kalıcı hale getireceğiz."

Bediüzzaman Said Nursi'nin kabrinin ortaya çıkarılması için hükümeti zorlayacaklarını sözlerine ekleyen Demirtaş, mitingin ardından Bulanık ilçesine geçti.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim