• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde
Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (BDM) başkan ve yardımcıları Iğdır Kılıçlar Anıt şehitliğini ziyaret etti.

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (BDM) başkan ve yardımcıları Iğdır Kılıçlar Anıt şehitliğini ziyaret etti.

BDM Genel Başkanı Dr. İsmayıl Ağayev, BDM Başkan Yardımcısı İbrahim Ağundov, Dünya Azerbaycan Kongresi Tataristan Şube Başkanı Serrav Kerimov ve Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Hacı Kurban Oluz ve Ata-Der Başkanı Zeki Tümay, Ermeniler tarafından şehit edilen Müslüman Türkler için yapılan Kılıçlar Anıt Şehitliğini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitleri okudukları dualarla yad eden uluslararası STK temsilcileri, 24 Nisan Ermeni soykırımı yalanına karşı birlik beraberlik mesajı verdi.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, bu gün burada tertipledikleri program ile BDM ile 24 Nisan Ermeni soykırım yalanını ortaya çıkarmak için bulunduklarını söyledi. Gülbey, asıl 24 Nisan da Taşnak ve Hınçak çetelerinin Osmanlı Devleti döneminde tutuklandığı gün olduğunu belirterek "Asıl bu günlerde katliama maruz kalan Türk halkıdır, bu bölgedeki Müslüman halktır. Bu anıttaki fotoğrafları gördüğünü ve bulgular bulunan toplu mezarlarda bunun açık ispatıdır. Ermeniler bu soykırım yalanı ile her yıl olduğu gibi bu yılda dünya kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışmakta ve Türk düşmanlığı üzerinde siyaset yapmaktalar. Biz burada bunların yalan dolan politikalarını kınıyoruz" dedi.

BDM Genel Başkanı Dr. İsmayıl Ağayev de, buraların çok hassas bölge olduğunu, kendilerinin ASİMDER ile birlikte bütün dünyada bu Ermeni yalanına karşı birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Buraların ata babalarımızın kanı ile yoğrulduğuna vurgu yapan Ağayev, "Bu bölgeler zamanında İrevan Hanlığının toprakları oldu. Ermeniler burada binlerce Azerbaycan Türkünü şehit etti. Ermeniler yüz yıla yakındır bütün dünyada sanki onlara soykırım yapılmış yalanını dillendirmekte. Bütün dünya bunların bu yalanına değil 25 yıl önce Hocalı'ya baksınlar, yüz yıl önce bu topraklara baksınlar, mezarlıklara baksınlar asıl katliamı kim yapmış göreceklerdir" diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan'ın artık güçlü iki ülke olduğunu anlatan Ağayev, şunları söyledi: "Bu ülkenin diasporası da bu Ermeni yalancılarına karşı birlikte çalışmaktadır. Dünya bu Ermeni yalanlarına karşı kör olmuş gözlerini, sağır olmuş kulaklarını açsın. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ topraklarını özgürlüğüne kavuşturacağız. Azerbaycan ordusu bu Ermeni çeteleri temizlemek için operasyona başlamıştır. Ermenilerde artık kaçmakta. Bir tarafta iki ülkenin bilge diyasporası var, karşı da ise Ermenilerin fitne fesat lobisi var. Biz bu topraklarda yatan ata babamızın ruhu huzura kavuşana kadar bu Ermenilerle mücadelemiz son bulmayacaktır."

Ağrı dağına göz diken Ermeniler için "burası onların yüreğine saplanan bir hançer olsun" diyen BDM Başkan Yardımcısı İbrahim Ağundov da, "Bu Ermeni yalanına kanan dünya gelsin buralarda Hocalı'da katledilmiş Müslümanların toplu mezarını görsün utansınlar" dedi.

Katliamlara maruz kalmış, şehit olmuş bütün Türk dünyasındaki soydaşlara baş sağlığı dileyen Dünya Azerbaycan Konferansı Tataristan Şubesi Başkanı Serrav Kerimov da, "Ermenilerin, Türklerin Müslümanların başına getirdiği müsibetleri neden Avrupa ve Dünya görmek istemiyor. Bizim bu birliğimiz olduğu sürece kimse Türkiye ve Azerbaycan halkına hiçbir şey edemeyecektir. Dünya soykırımı görmek istiyorsa gelsin burada gerçekleri görsün."

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde

Bdm Merkezi Üyeleri Iğdır Kılıçlar Anıt Şehitliğinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim