• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan yardımcıları Kaptan Kartal ve Ünsal Karabulut, bazı ziyaretler yapmak için sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan yardımcıları Kaptan Kartal ve Ünsal Karabulut, bazı ziyaretler yapmak için sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Yenişehir ilçesindeki Ofis semtindeki esnafı ziyaret eden BBP heyeti, esnafa karanfil dağıttı. Heyet, daha sonra sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesinin girişinde bekleyen polis ekiplerine karanfil verdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ve Ünsal Karabulut, bölge il, ilçe başkanlarıyla birlikte kentte yaşanan olaylar sebebiyle Diyarbakır'ı ziyaret etti. Heyet ilk olarak Ofis semtindeki Ekinciler Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunları dinleyen BBP heyeti, karanfil dağıttı. Heyet daha sonra çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinin girişinde kontrol noktasında bekleyen polis ekiplerini ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkiye'nin terör belasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Kartal, "Fakat tüm dünya bunu bilsin. Kürt kardeşlerimizi ne ABD ne Fransa ne İtalya ne de başka ülkeler bizden fazla sevemez. Bizim onlarla bin yıllık bir geçmişimiz var. Kız almışız kız vermişiz, kanımız kanına canımız canımıza karışmış, birbirimize namusumuzu emanet etmişiz, dolayısıyla ayrımız olamaz." dedi.

"SUR, TOLEDO OLMAYACAK"

Karal, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Toledo olmayacağını da belirterek, "Herkes şunu bilsin Sayın Başbakan, "Burası Toledo olacak" dedi. Ben Sayın Başbakan'a buradan sesleniyorum. Diyarbakır Toledo olmayacak. Diyarbakır'ı Paris yapacağız diyenlere de sesleniyoruz. Diyarbakır da Paris olmayacak. Diyarbakır'ı Amed yapmalarına da müsaade etmeyeceğiz. Diyarbakır, bin yıllık sahabe şehri Kürt ile Türk'ün omuz omuza kurtardığı bir şehir." ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Ermenistan yapılmak istendiğini iddia etti. Karabulut, şöyle konuştu: "Bakınız Sur ilçesinde bizim aldığımız bilgiler çok önemli. 3 bin Ermeni vatandaşın gelip burada paravan şirketlerin paravan isimlerle binalar aldığı duyumları var. Çok önemli İstihbari bilgiler. Osman Baydemir zamanında tapuların yok pahasına verildiğinin bilgileri var. Diğer taraftan, 8 bin Ermeni vatandaşın burada ev almak ve Suriçi'ni yeniden rehabilite etmek, kendilerine yurt edinmek gibi düşünceleri var. Oyunlara gelmemek zorundayız. Bizler Müslümanız."

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

BBP’ye Diyarbakır’da yoğun ilgi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim