• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

BBP'li Hakkı Öznur: Çözüm sürecinde PKK silah stokladı

BBP'li Hakkı Öznur: Çözüm sürecinde PKK silah stokladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, çözüm süreci boyunca terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da silah stokladığını...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, çözüm süreci boyunca terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da silah stokladığını söyledi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Öznur, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti olarak çözüm sürecine karşı olduklarını ve "çözülme süreci" olarak gördüklerini belirten Öznur, bu süreçte PKK'nın dokunulmazlık kazandığını ifade etti. Çözüm sürecinden PKK ve PYD'nin istifade ettiğini vurgulayan Öznur, "Güneydoğu'yu silah ve cephaneyle doldurdu. Bugün Amerikalıların, Almanyanların eğittiği PYD milatanları Kobani'den geliyor. Şuanda Sur'da, Silopi'de, Cizre'de, Nusaybin'de, Güneydoğu'nun bir çok il ve ilçesinde, Kandil ve Kobani'den gelen özel yetişmiş terör örgütü PKK militanları ellerini, kollarını sallayarak geziyor. Yedi yıldır hükümetin çözüm süreci dediği bu ihanet sürecinden terör örgütü PKK istifade etmiştir." dedi.

"DEVLET NEREDEYDİ"

Altı yılda Güneydoğu'nun silah ve cephaneyle dolduğunu, mayın ve bombaların döşendiğini kaydeden Öznur, "PKK bölgeyi cephanelikle doldururken devlet neredeydi?" diye sordu. Öznur, şöyle devam etti: "Hendekler kazılırken, barikatlar kazılırken devlet neredeydi? İstihbarat neredeydi? Finike'de portakal bahçelerinde portakal mı topluyorlar? Gesi bağlarında üzüm mü topluyordu? Terör örgütü PKK açıkça eylem yapıyor, sokaklar kan gölüne dönmüş, her gün vatan evlatları şehit düşüyor, siyasal iktidar hala çözüm süreci diyor."

Çözüm sürecinin adının "PKK açılımı" olduğunu savunan Öznur, "Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza koyan öğretim görevlilerini de eleştirdi, devleti suçladıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Öznur son olarak Güneydoğu'da devam eden operasyonların sürdürülmesini de istedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim