• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

BBP'li Destici: Bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı?

BBP'li Destici: Bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı?
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Mustafa Destici, Yargıtay'ın Ergenekon davasıyla ilgili kararını değerlendirerek, "Eğer bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Mustafa Destici, Yargıtay'ın Ergenekon davasıyla ilgili kararını değerlendirerek, "Eğer bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı? Bunları mahkum edenler de benim hakim ve savcılarım, şimdi suçsuz bulanlar da benim hakim ve savcılarım." dedi.

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Destici, sözlerine şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin yerel mahkemenin Ergenekon Davası ile ilgili kararını usulden ve esastan bozmasını değerlendiren Destici, Türkiye'nin gündeminin yıllarca bu davayla meşgul edildiğini söyledi. Destici, bu davalar nedeniyle devletin milyonlarca trilyon lira tazminat ödediğini hatırlatarak, "Şimdi aynı benzer davalar devam ediyor. 2004'te farklı kesimler, 2009'da farklı kesimler, şimdi de farklı kesimler. Yarın bugün süren davalara da birileri kumpas davaları açacak. Yarın da bugünler için aşırı tazminatlar ödeneceği iktidar değişikliğiyle gün gibi ortada. Peki niye adalet sistemimiz çökmüş, bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybediyor. Dün suçlu dediklerimiz bugün suçsuz ilan edilir? Bugün suçlu dedikleriniz yarın suçsuz ilan edilir. Böyle adalet sistemi olur mu? Yargıdaki hakim ve savcılarımıza seslenmek istiyorum. Kırın zincirlerinizi. Bırakın iktidara göre tavır almayı, mahkemeler açmayı, mahkemeler sonlandırmayı. Bedelini millet ödüyor. Eğer bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı? Bunları mahkum edenler de benim hakim ve savcılarım, şimdi suçsuz bulanlar da benim hakim ve savcılarım." ifadelerini kullandı.

"NE SİNAN OĞAN İLE NE DİĞER GENEL BAŞKAN ADAYLARIYLA GÖRÜŞMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile BBP'nin birleşeceği iddialarını da değerlendiren Destici, şöyle konuştu: "Bazı çevreler bizim açıklamamamızı hiç gündemlerine almadan sanki bu gerçekmiş gibi haber yaptılar. Bu bir kere ahlaksızlıktır. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak ne Sinan Oğan ile ne diğer genel başkan adaylarıyla görüşmemiz söz konusu değildir. Bırakın birleşmeyi, bir görüşme bile söz konusu değildir. Bu akla ziyandır. MHP'nin kongre sürecinde böyle bir görüşme akla ziyandır. MHP geçmişte birlikte olduğumuz, aynı kökten geldiğimiz, kardeş olarak değerlendirdiğimiz bir siyasi partimiz. Dolayısıyla kongre süreci kendi iç işleyişidir. Bu konuda benden başlayarak yönetimdeki hiçbir arkadaşımızın bu konuyla ilgili yorumu olmaz, olamaz."

Cihan

BBP'li Destici: Bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı?

BBP'li Destici: Bu insanlar suçsuzsa niye yıllarca yattı?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim