• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

BBP’den Teröre Tepki

BBP’den Teröre Tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, son dönemde artan terör olaylarına dikkat çekerek, terör ve tecavüz suçlarına yönelik...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, son dönemde artan terör olaylarına dikkat çekerek, terör ve tecavüz suçlarına yönelik idam cezasının geri getirilmesi çağrısı yaptı.

Mersin'de Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan BBP ve Alperen Ocağı üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla, son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Tekbir getirerek slogan atan grup, terör ve tecavüz suçlarına yönelik idam cezasının geri getirilmesi çağrısında bulundular.

Burada konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, "Şehit haberi almadığımız bir gün geçmiyor. Daha birinin acısını yaşayamadan bir başka şehit haberi ile sarsılıyoruz. Buradan o cinayet şebekesine bir kez daha sesleniyoruz; bu millet Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ile Çerkez'i ile bir olup ayağa kalktığı zaman ne Apo'su kalır, ne Kandil'i, ne HDP'si ne de terör örgütleri kalır. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

İktidara da seslenen Kartal, şöyle devam etti:

"Artık bu terör örgütüne, bu cinayet şebekesine anladığı dilden cevap verilsin. Biz çocuklarımızı Hakkari'de, Yüksekova'da, Diyarbakır'da, Lice'de, İdil'de şehit verirken, al yıldızlı al bayraklı tabutlara sarıp gönderirken, onlar hala cezaevlerinde nefes alıyorlarsa buna itirazımız var. O yüzden teröristlere ve tecavüzcülere derhal idamın getirilmesi lazım. Türk milletinin paralarıyla teröristlerin cezaevlerinde beslenmesini istemiyoruz. Onların yeri darağacıdır. O yüzden iktidar bugünden tezi yok idam cezasını geri getirmeli, tecavüzcü ve teröristler idam edilmelidir."

Türkiye'nin sınır güvenliğinin başka hiçbir güce emanet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kartal, "Irak'ın güvenliği de sınır boylarımızdaki Suriye'nin güvenliği de Türkiye'nin iç meselesi haline gelmiştir. Irak'da yapılanan, Kandil'de, Mahmur'da yapılanan PKK kamplarını onların başına yıkma zamanıdır. PKK terör örgütünün medyası derhal susturulmalı, bunlara destek veren siyasetçi ve milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı, belediyeleri soruşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kartal, terörle mücadelede hükümetin sonuna kadar destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından İstiklal Caddesi üzerindeki İl Jandarma Komutanlığı önüne gelen grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra burada görevli jandarma erleri ve komutanlarına gül verdi.

BBP’den Teröre Tepki

BBP’den Teröre Tepki

BBP’den Teröre Tepki

BBP’den Teröre Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim