• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

BBP lideri: Bülent Arınç’a tepki verenler Oda Tv’ye neden tepki vermiyor

BBP lideri: Bülent Arınç’a tepki verenler Oda Tv’ye neden tepki vermiyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Oda Tv'nin Avrupa'da yayınlanan Öcalan ile HDP heyeti arasındaki İmralı tutanaklarını anlatan...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Oda Tv'nin Avrupa'da yayınlanan Öcalan ile HDP heyeti arasındaki İmralı tutanaklarını anlatan kitaptan bölümlerin paylaşılmasına tepki gösterdi. Destici, "Bülent Arınç'a tepki verenler Oda Tv'ye neden tepki vermiyor. Orada çok ağır ithamlar ve suçlamalar var. Sadece "Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili açıklama yaptı" diye Bülent Arınç'a gösterilen tepkinin zerresi bile bu tutanakların yayınlanmasına, muhataplarına gösterilmiyor." dedi.

Mustafa Destici parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, Oda Tv'nin internet sitesinde yer alan ve günlük olarak bölümlerin paylaşıldığı PKK'nın Avrupa'da yayınladığı ve İmralı görüşmelerini anlatan kitapta yazılanların doğruluk payının olup olmadığıyla ilgili iktidar yetkililerinden bir açıklama beklediklerini söyledi.

Oda Tv'nin kitaptan paylaştığı bölümlerin iktidar çevrelerinden bir yalanlama gelmediğini hatırlatan Destici, şunları kaydetti: "Bazı internet sitelerinde çözüm süreci denilen çözülme sürecinde terörist başı Öcalan ile ve onun siyasi uzantılarıyla yapılan görüşmeler yayınlanıyor. Avrupa'da yayınlanan bir kitaptan alınan günlük bölümler yayınlanıyor. Bunlarla ilgili iktidar çevrelerinden hiçbir yalanlama yok. Ben buradan sesleniyorum bunlar doğru mu? Hükümet adına çıksın birileri cevap versin. Oda Tv'de yayınlanan Öcalanla ve onun uzantılarıyla yapılan görüşmeler burada yayınlananalar doğru mu? Yanlış mı? Biz iktidar yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Eğer doğruysa ona göre açıklama yapacağız ona göre tavır belirleyeceğiz. Eğer yanlış şeyler yazılıyorsa bunun iktidar çevrelerinden yalanlama bekliyoruz. Eğer bunlar doğruysa Türkiye Cumhuriyeti'nin haline vay ki vay! Ülke ve millet ne hale düşürülmüş. Hiçbir vatan evladının kaldıramayacağı şey bunlar. Onun için biz bu konuda açıklama bekliyoruz. Bu kitapta yazanlar bu internet sitelerinde yayınlanalar doğru mu, yanlış mı? Bunun cevabını bekliyoruz."

'KORKUN NE? DAHA MI FAZLASINI AÇIKLAR DİYE KORKUYORSUN?'

Bülent Arınç'a gösterilen tepkinin zerresi bile bu tutanakları yayınlayan muhataplarına gösterilmediğini anlatan Destici, "Oraya niye tepki vermiyorsun? Korkun ne? daha mı fazlasını açıklar diye korkuyorsun endişe ediyorsun?" diye sordu.

Destici, şöyle devam etti: "Teröristbaşı Öcalan ile yapılan görüşmelerin tutanakları internet sitelerinden yayınlanıyor. Oradan da bu çok açık ve net bir şekilde anlatılıyor. Hükümet çevrelerinden de bu yalanlanmıyor. Bu haberler her yerde çıkıyor. Bu tür şeyler yayınlanırken Bülent Arınç'a tepki verenler Oda Tv'ye tepki vermiyor. O zaman orada bütün yayınlananlara tepki verilmiyorsa bunu doğru mu kabul edeceğiz. Orada çok ağır ithamlar ve suçlamalar var. Milletin kabul edemeyeceği diyaloglar var. Sadece "Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili açıklama yaptı" diye Bülent Arınç'a gösterilen tepkinin zerresi bile bu tutanakların yayınlanmasına, muhataplarına gösterilmiyor. Bırak kardeşim sen Dolmabahçe mutabakatını, her gün o tutanakların bir bölümü o sitede yayınlanıyor. Oraya niye tepki vermiyorsun? Korkun ne? Daha mı fazlasını açıklar diye korkuyorsun endişe ediyorsun diye sormaktan geri duramıyoruz."

BBP lideri: Bülent Arınç’a tepki verenler Oda Tv’ye neden tepki vermiyor

BBP lideri: Bülent Arınç’a tepki verenler Oda Tv’ye neden tepki vermiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim