• BIST 9562.78
  • Altın 2486.378
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal: PKK'ya tekrar nefes aldırılmamalı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal: PKK'ya tekrar nefes aldırılmamalı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Güvenlik güçlerimizin üstün başarısı ile beli kırılan ve bitirilme aşamasına...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Güvenlik güçlerimizin üstün başarısı ile beli kırılan ve bitirilme aşamasına gelmiş PKK'ya hayal ürünü bir çözüm süreci ile tekrar nefes aldırılmamalı" dedi.

Kaptan Kartal, yaptığı açıklamada, PKK terör örgütü muhatap alındığı, örgüt ile Abdullah Öcalan'ın PKK'nin bitmesini istemeyeceğini belirtti. Güvenlik güçlerimizin üstün başarısı ile örgütün belinin kırıldığını dile getiren Kartal, bitirilme aşamasına gelmiş PKK'ya hayal ürünü bir çözüm süreci ile tekrar nefes aldırılmaması gerektiğini ifade etti.

Kartal, şöyle devam etti: "Hiç bir terör örgütü lideri ve teröre hizmet eden yapılar ellerinde ki silahlı gücü kaybetmek istemez. Bu Yüzden güvenlik güçlerimizin üstün başarısı ile beli kırılan ve bitirilme aşamasına gelmiş PKK'ya hayal ürünü bir çözüm süreci ile tekrar nefes aldırılmamalıdır. Ne dışarıdan gelip akıl verenlere nede içeride terör örgütüne nefes aldıracak bildiriler yayınlayanların söylemlerine prim verilmemeli, terörle mücadele son terörist bitene kadar mücadeleye devam edilmelidir. HDP'liler dahil dokunulmazlıkları kaldırılıp yargı yolu açılmalı, kararlılık burada da gösterilmelidir. PKK'ya yapılacak tek çağrı "gelip güvenlik güçlerimize teslim olmaları" çağrısı olmalıdır bunun dışında ki çağrılar veya iyi niyet gösterileri PKK'ya nefes aldırır."

Bölgede yaşayan vatandaşlara psikolojik sosyolojik ekonomik destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Kartal, "Özellikle eğitim ve sağlık artırılmalı kentsel dönüşüm projeleri uygulanmalı. Herkes şunu iyi bilmelidir ki kanımız kanımıza canımız canımıza karışmış olan Kürt kardeşlerimizi ne ABD ne Fransa ne Almanya ne İsrail bizden daha fazla sevemez. Güvenlik güçlerimiz onların daha huzurlu ve daha refah içinde yaşaması için terör örgütü ile mücadele ediyor." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim