• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bbgd’de Yeni Dönem

Bbgd’de Yeni Dönem
Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin (BBGD) 2. Olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Emrah Ayyıldız seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin (BBGD) 2. Olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Emrah Ayyıldız seçildi.

Genel Kurulun açış konuşmasını ve faaliyet raporunu okuyan Dernek Başkanı İlkan Toprak; gazetecilik mesleğinin zorluklarından bahsederken; "Doğru haber yapmak, isabetli yorum yapmak, herkesi memnun etmek çok zor. Medyanın görevini yaparken muğlaklıktan uzak durması ve araştırma yapması gerekir. Haberin muhatabına da görüşleri sorulmalı. Atatürk; "Basın bir milletin müşterek sesidir" diyor. Medya milletin müşterek sesini yansıttığı zaman, milletin de desteğini arkasına alacaktır. Balıkesir'de günlük yayınlar noktasında, gazete sayısı, sayfaları bakımından Anadolu'da birçok ilden öndedir. Artık medyayı sadece gazetelerden ibaret görmüyorum. İnternet gazeteleri, haftalık ve aylık dergiler de Balıkesir'in medyasını zenginleştiriyor. Medyanın sosyal medyada da yer alması ve onu takip etmesi gerekli. Günümüzde sabahki haber öğlene, öğlenki haber akşama bayatlıyor. Bunun yanında gazetecilik mesleğinin ilk yıllarında duyduğum ve her zaman kulağımda küpe olan bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum. "Gazeteciler kalemini kırmalı ama asla satmamalı" şeklinde konuştu.

Başkan Toprak'ın konuşmasının ardından faaliyet raporu, denetim raporu, kesin hesap cetvelleri ve tahmini bütçeler okunarak oy birliği ile kabul edilirken, yönetim ve denetim kurulları da oy birliği ile ibra edildi.

Genel kurulun ardından geçilen seçimlere tek liste ile girildi ve oy birliği ile yeni yönetim belirlendi. Yönetim kurulu genel kurulun hemen ardından toplanarak görev dağılımını yaparken; yeni dönemde Dernek Başkanlığı'na Emrah Ayyıldız, Başkan Vekilliği'ne İlkan Toprak, 2. Başkanlığa Umut Sözen, Genel Sekreterliğe Erol Yoran, Saymanlığa Mustafa Bakır, yönetim kurulu üyeliklerine ise Süleyman Namlı ve Soner Kanber getirildi.

Öte yandan Marmara Gazeteciler Federasyonu'nda derneği temsile yetkili olarak Emrah Ayyıldız, İlkan Toprak, Mutlu Tanrıkulu, Abdullah Kantarlıoğlu seçildiler.

Denetim Kurulu'nda ise M. Levent Başsaka, H. Aykut Konya ve Mustafa Tetik yer alan isimler oldular.

Bbgd’de Yeni Dönem

Bbgd’de Yeni Dönem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim