• BIST 110.932
  • Altın 175,054
  • Dolar 4,0605
  • Euro 4,9845
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bayramiç sütünün marka olması yönünde alt yapı çalışmaları başladı

Bayramiç sütünün marka olması yönünde alt yapı çalışmaları başladı
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Çavuşköy Köyü'nde düzenlenen "Hayvancılık" konulu konferansta konuşan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail...

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Çavuşköy Köyü'nde düzenlenen "Hayvancılık" konulu konferansta konuşan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç sütünün marka olması yönünde alt yapı çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı, Çavuşköy Köyü'nde düzenlediği "Hayvancılık" konulu konferans düzenledi. Konferansa Çavuşköy Köyü Muhtarı İbrahim Bingü başta olmak üzere köy muhtarları ile kooperatif başkanları ve çok sayıda üretici katıldı. Konferansta söz alan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Hayvancılık alanında, Bayramiç sütünün marka olması yönünde alt yapı çalışmalarına başladık. Bu atılıma Çavuşköy'den başlayarak devam edeceğiz.Bayramiç sütü olmadan Ezine peyniri olmaz. Süt için üniversitemiz ve diğer kurumlarla elbirliği ile çalışacağız. Sütümüzü marka yapacağız. Çünkü Ezine peyniri Türkiye'nin göz bebeği ancak Bayramiç sütünden bahsedilmiyor. Kurum olarak görev bizlere, süt birliğine, kooperatiflere, mandıracılara, sanayicilere ve üreticilere düşüyor. Çünkü Kazdağları oksijen deposudur. Onun için Bayramiç sütü coğrafi işaret tescili için alt yapı çalışmaları başlamıştır. Burada sizlere de görev düşmektedir. Kaliteli, hijyenik olan süt alacağız. Devamlı çizelgeler tutup, her şeyimizi kayıt altına almak zorundayız. Süt denince akla kalite yönünden Bayramiç gelmelidir. Bu konuda her türlü çalışmaları odamız olarak yapacağız. Bayrami'i tarımda marka ilçe yapma görevimizdir. Biz her zaman üreticinin, üretenin yanındayız. Elbette işiniz gereği her şeyi bir ziraat mühendisi veya veteriner hekim kadar iyi biliyorsunuz. Burada bizlere düşen bu işin okulunu okuyan ziraat mühendislerimizi veya veteriner hekimlerimizi yetiştiren hocalarımızla bilgi açığınızı kapatmak. Kaliteli süt, yem bitkisi, hayvanların sağlıklı beslenmesi, hijyenik ortamlarda nasıl hayvan yetiştirilir bunlar üzerine sizleri bu akşama değerli hocalarımla bilgilendirmeye geldik" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim