• BIST 97.713
  • Altın 144,261
  • Dolar 3,5669
  • Euro 4,0007
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C

Bayram şekerinin fiyatı arttı

Bayram şekerinin fiyatı arttı
Kayseri'de şeker üreticisi firmanın koordinatörü Çarşıbaşı: "Özellikle bu yıl Antep fıstığı ve fındığa çok ciddi zamlar yapıldı. "

Bayram alışverişinde önemli yer tutan çikolatalı şeker, maliyetin artması nedeniyle geçen yıla oranla yüzde 20, lokumun fiyatı ise ise yüzde 30 zamlandı. 

Kayseri'de şekerleme üreticisi firmanın Perakende Koordinatörü Yavuz Çarşıbaşı, bayram şekerine zam gelmesine rağmen vatandaşların yoğun bir şekilde talep gösterdiğini söyledi.

Bayramda ikram kültürünün yaşatılmaya çalışıldığını ifade eden Çarşıbaşı, kakao, kakao yağı ve şekere yapılan zamlar nedeniyle çikolatanın fiyatının geçen yıla oranla yüzde 15, antep fıstığı, fındık, badem gibi çerez ürünlerine gelen zamlar nedeniyle de lokumun fiyatının yüzde 30 oranında arttığını belirtti.

Geçen yıl 15 liraya satılan çikolatanın kilogramının bu yıl 18'den, 7 lira olan çerezli lokumun kilogramının ise 9 liradan satıldığını belirten Çarşıbaşı, "Bu zorunlu bir artış oldu. Fahiş bir artış değil. Özellikle bu yıl Antep fıstığı ve fındığa çok ciddi zamlar yapıldı. Buna rağmen şekerleme de yapılan zamları vatandaşın bütçesini çok fazla zorlamamak için minimum seviyede tutmaya çalıştık. Bayramın bayram tadında geçmesini istiyoruz. Fiyatlar artmasına rağmen alımlarda hiçbir zaman azalma yok. Müşterilere yetişmekte zorlanıyoruz" diye konuştu.

- Lokum ve baton çikolata çeşitleri tercih ediliyor

Havaların sıcak olması nedeniyle geç eriyen baton çikolatalarla Anadolu kültüründe önemli bir yeri olan lokumun daha çok tercih edildiğini ifade eden Çarşıbaşı, bununla birlikte çocukların sevdiği meyveli şeker ve drajelere ilginin de arttığını söyledi.

Kendilerinin çıkardığı antep fıstıklı, çikolatalı ve fındıklı mantı şeklindeki lokumun da çok fazla rağbet gördüğünü ve vatandaşların en çok sorduğu ürünler arasında yer aldığını ifade eden Çarşıbaşı, fiyatları artan çerezli ürünlere talebin de düşmediğini vurguladı.

- Alışverişi iftardan sonra yapın

Çarşıbaşı, aşırı sıcaklar nedeniyle bayat, tarihi geçmiş çikolatanın bile eriyerek tazeymiş gibi göründüğüne dikkati çekerek, alışverişte güvenilir, bilinen işletme ve markaların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çikolataların mutlaka son kullanma tarihinin kontrol edilerek alınması uyarasında bulunan Çarşıbaşı, bunun yanı sıra tadına bakarak alınabilmesi için şeker alışverişinin iftardan sonra yapılmasını önerdi.

Taze şekerin üzerinin parlak, bayat şekerin ise mat olduğunu dile getiren Çarşıbaşı, taze çikolatanın etrafa kendine has güzel bir koku yaydığını, alışverişte buna da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim