• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bayraktutan, Sarp'taki problemlerle ilgili araştırma istedi

Bayraktutan, Sarp'taki problemlerle ilgili araştırma istedi
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan olumsuzlukların belirlenmesi, fiziki koşullarının araştırılıp, modernize...

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan olumsuzlukların belirlenmesi, fiziki koşullarının araştırılıp, modernize edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Bayraktutan, TBMM'ye verdiği dilekçede, yaşanan sorunları şöyle dile getirdi: "Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan olumsuzluklar kamuoyunun malumudur. Sarp Sınır Kapısı'nda özellikle de pasaportsuz geçişlerin artması neticesinde büyük kuyruklar oluşmuş, ticaret ile uğraşan iş adamlarının zaman kaybından oluşan birçok mağduriyetleri sonucunda maddi ve manevi kayıplar yaşanmaktadır. Aynı zamanda uluslararası kapı olan ve birçok turistin, ülkemize giriş-çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı ülkemiz prestiji açısından da önem arz etmektedir. Yirmi dört saati aşkın bekleyişler ve büyük izdihamların yaşandığı hudut kapımız, ülkemiz imajı açısından da olumsuz izlenimler yaratmaktadır.

Hükümetiniz zamanında pasaportsuz geçişlerin başlaması (15 TL karşılığı kimlik ile geçiş) ve bu geçişlerden faydalanmak isteyen yurttaşlarımızın Gürcistan'a seyahat etmek istemesi, büyük yığılmalara sebep olmaktadır. Bu yığılmalara sebep olan husus; yeni inşa edilmiş olmasına karşın plansız, projesiz olan geçiş noktalarıdır. Komşu ülkede 20'ye yakın işlem noktası var iken, ülkemizin peron sayısı ise sadece ikidir.

Bir turistin Türkiye kapısında işlem yaparken yaşadığı zaman kaybı ile Gürcistan kapısında yaşadığı zaman kaybı arasında büyük farklar vardır. Bunun nedeni ise günün şartlarına uygun olmayan yöntemlerin kullanılmasını olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Ayrıca Sarp Sınır Kapısı'nda son tesisin dönemin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldıktan sonra 4 tadilat geçirmesi 3 yıl süresi zarfında olmuştur. Ancak hala sınır kapısındaki sorunlar giderilmemiştir. Coğrafi yapı ve araziye göre sınır kapısı projelendirilmediği için bu sıkıntılar yaşanmaktadır. 2 adet TIR parkı yapılmasına karşı bazen Kemalpaşa beldesi Liman köyüne kadar araç kuyrukları oluşmaktadır. Oluşan kuyruklar trafik yoğunluğuna ve aksamalarına neden olmakta hatta birçok zaman bu nedenle üzücü kazalar da yaşanmaktadır.

Yukarıda belirtilen hususlar ışığında yaşanan olumsuzlukları kısaca özetlemek gerekirse Sarp Sınır Kapısı ülkemize yetersizdir. Araç yığılmalarının yaşandığı, 24 saati aşkın bekleyişler, günün koşullarına cevap vermeyen işlemler, peron sayılarındaki yetersizlik ve çalışanların personel sayısının azlığı, araç giriş ve çıkışlarının düzensiz oluşu gibi saymakla bitmeyecek birçok sebepler Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanmaktadır.

Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunları ivedilikle gidermesi adına kurulacak bir Meclis Araştırma Komisyonu tarafından görülmesi ve tespit edilmesinin bölgede yaşanan çevresel sorunların giderilmesinin, ülkemizin imajı, ticari ve turizm kapsamındaki sorunların çözümü açısından bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz."

Bayraktutan, Sarp'taki problemlerle ilgili araştırma istedi

Bayraktutan, Sarp'taki problemlerle ilgili araştırma istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim