• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bayraklılı Kadınlara Yurttaşlık Eğitimi

Bayraklılı Kadınlara Yurttaşlık Eğitimi
Bayraklı Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şubesi kadınlara yönelik "yurttaşlık eğitimi" vermeye başladı.

Bayraklı Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şubesi kadınlara yönelik "yurttaşlık eğitimi" vermeye başladı. Alanında uzman kişiler tarafından verilecek ve 5 hafta sürecek eğitimlerde kadınlara farklı konularda bilgilendirme yapılacak.

Bayraklı'da kadınların sosyal hayatta daha aktif olmalarını hedefleyen Bayraklı Kent Konseyi, KADER'le işbirliği yaparak kadınlara yönelik yurttaşlık eğitimi düzenlemeye başladı. 31 Mart'a kadar sürecek eğitimler perşembe günleri 13.30-16.30 saatleri arasında Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşecek. Eğitimlerde alanında uzman kişiler, konuşma yapacak ve farklı konularda kadınları bilgilendirecek.

Bayraklı Kent Konseyi Başkanı Ali Çelik, Bayraklı Kent Konseyi Kadın Meclisinin önemli bir işin altına imza attığını belirterek, "Eğitimin ilk konusu Toplumsal Cinsiyet…Analiz edilmesi zorunlu bir konuyu seçtiği için kendilerini kutluyorum. Bu eğitimlerin temelinde kadın ve erkeklerin her alanda eşit olduğunu anlamak ve anlatmak gerekliliği yatıyor. Kadınların ve erkeklerin hukuken, insani ve sosyolojik alanlarda eşit bir şekilde değerlendirilmelidir" dedi.

"FARKINDALIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

KADER ile başlatılan eğitim programıyla kadınların toplumsal cinsiyet konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Bayraklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tansel Namlıses "Kadınların haklarını öğrenmelerini önemsiyoruz. Verilen eğitimlerde sivil toplum kuruluşlarında ve özel sektörde çalışan kadınlar zaman yönetimi, toplantı yapma metotları konusunda deneyim kazanacak. Kadınlarımız aynı zamanda yerel yönetimler ve kent konseyi kadın meclislerinin çalışma metotları öğrenerek, her alan karar mekanizmalarını geliştirmek için özgüvenlerini artıracak bir eğitim almış olacak" dedi.

" HAKLARIMIZI İYİ ÖĞRENECEĞİZ"

KADER İzmir Şubesi Başkanı Fatma Tunç Köprülü ise toplumumuzda kadınların hak ettiği yerde olmadığını belirterek, "Kadınların her alanda eşit olmasını sağlamak ve kadınların etkili, yetkili karar mekanizmalarında bulunması için kurulmuş olan derneğimiz, değişik illerde yaptığı bu projeyi Bayraklı'da da gerçekleştiriyoruz. Bu programla kadınlarımız yurttaşlık haklarını daha iyi öğrenecek, haklarını nasıl aramaları konusunda kendilerini nasıl geliştireceği anlatılacak" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Meltem Çiçeklioğlu, salonu dolduran Bayraklılı kadınlara "Toplumsal cinsiyet" konusunda eğitim verdi.

Bayraklılı Kadınlara Yurttaşlık Eğitimi

Bayraklılı Kadınlara Yurttaşlık Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim