• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları
Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadın ve aile sorunlarının çözümünde danışmanlık hizmeti sunarken, diğer yandan da okul çağındaki çocuklara...

Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadın ve aile sorunlarının çözümünde danışmanlık hizmeti sunarken, diğer yandan da okul çağındaki çocuklara ve gençlere rehberlik hizmeti sunuyor. Düzenlenen seminerlerde, öğrencilere sınavlarla nasıl başarı olunacağı, ders çalışma teknikleri gibi konular anlatılıyor.

Rehberlik ve bilgilendirme seminerleri; aile danışmanı ve aynı zamanda rehber öğretmen olan Psikolog Sibel Özel tarafından veriliyor. Yapılan rehberlik dersleriyle, öğrencilerin verimli ders çalışma yollarını öğrenmeleri, planlı programlı ders çalışmaları, sınav tekniklerini doğru kullanmaları ve sınav kaygısıyla baş edebilmelerini sağlamak hedefleniyor. Semt merkezlerinde ya da velilerin talebi doğrultusunda kurslara gelen öğrenciler için motivasyon ve bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.

VELİLER DE KATILIYOR

Yamanlar semt merkezinde yapılmaya başlanan rehberlik çalışmaları diğer semt merkezlerinde de gerçekleştiriliyor. Öğrenci velilerinin de zaman zaman bu seminerlere katılıyor. Bu sayede de hem ebeveyn -çocuk ilişkileri yoluna girmiş hem de çocuklarının okul motivasyon ve başarısı artması hedefleniyor.

"ÖĞRENCİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ"

Kadın danışma merkezinin ailenin bir bireyi olan çocuklarla da yakından ilgilendiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Öğrenciler yıl boyunca okul, dershane ve ödevler arasında koşturuyor. Sonuçta onlar da psikolojik bir sınavdan geçiyor. Başarı için aile ve çevre baskısı oluyor. Biz de belediye olarak onların bu koşturma sürecinde verimli ders çalışma yolları ve sorunlarını nasıl aşmaları gerektiği konusunda destek veriyoruz. Sınavlarda nasıl başarılı olacakları noktasında rehber öğretmenimiz teknikler gösteriyor. Kısacası onları zorlu süreçten kolayca çıkabilmeleri için her türlü desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimiz seminerlerden sonra daha bir azimle çalıştığın biliyorum. Velilerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Her zaman yanlarındayız" dedi.

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Bayraklı’da Öğrencilere Sınav Tüyoları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim