• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Bayraklı’da Kadının Adı Var
Bayraklı Belediyesi'nde, kadınların yöneticisi sayısı erkeklerden daha fazla.

Bayraklı Belediyesi'nde, kadınların yöneticisi sayısı erkeklerden daha fazla. Dört başkan yardımcısından ikisi, 28 müdürden 17'si kadın. Bayraklı'nın göz bebeği kurumu Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde görevli 21 öğretmenden 15'i, yedi diş hekiminden altısı kadın. Temizlik işlerinde de 17 kadın her gün ilçeyi pırıl pırıl yapıyor.

Bayraklı Belediyesi, kadınlara söz değil özde destek vererek adından söz ettiriyor. Bünyesinde kadın danışma merkezi, kadın kooperatifi kuran Bayraklı Belediyesi, ilçe belediyeleri arasında kadın yönetici sayısıyla dikkat çekiyor. İlçe belediyelerinde başkandan sonra en önemli makamda iki kadın bulunuyor. Başkan yardımcıları Bahar Erdican ve Gamze Eraslan, birçok müdürlüğü koordine ediyor. Özel kalem, teftiş kurulu, hukuk işleri, imar ve şehircilik, plan ve proje, sağlık işleri, dış ilişkiler, insan kaynakları, yazı işleri ve encümen, basın yayın ve halkla ilişkiler, destek hizmetleri, fen işleri, park ve bahçeler, sosyal yardım işleri, temizlik ve muhtarlık işleri müdürlükleri, kadınlara emanet edildi.

BELEDİYENİN DİŞ PERİLERİ

Bayraklı Belediyesi'nin verdiği ücretsiz hizmetiyle adından kısa sürede söz ettirdiği ve çok sayıda ilçe belediyesinin örnek aldığı diş polikliniklerinde de kadın hekimler çalışıyor. Burada görevli yedi diş hekiminden altısı kadın. Kadın hekimler özellikle çocuklar tarafından, "Diş perileri" olarak adlandırılıyor.

KADIN ÖĞRETMENLER GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRİYOR

Lise ve üniversite sınavlarında yakaladığı başarılarıyla öne çıkan Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde (BAYGEM) görevli 21 öğretmenden 15'i kadın. Eğitim gören çocuklara anne şefkati ile yaklaşan kadın öğretmenler, geleceğin çağdaş çocuklarını yetiştiriyor. Öte yandan BAYGEM'in müdürlüğünü ve yardımcılığını da bir kadın yapıyor.

EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyenin kuruluşuyla birlikte sokakları kadınlara emanet etti. Temizlik işleri bünyesinde görev alan 17 kadın her gün sokakları kendi evleri gibi süpürerek tertemiz yapıyor hem de ev ekonomilerine çalışarak katkı sağlıyor.

KADIN KOOPERATİFİ KURULDU, SEMT EVLERİ KADINLARA EMANET

Kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev bütçelerine katkı sağlamaları için kadın dünyasını kuran Bayraklı Belediyesi, bu oluşumu kooperatifleştirdi. Kurulan Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi aracılığı ile üretici kadınlar ürünlerini internet ortamında da satma imkanı yakaladı. Öte yandan 23 mahallesi bulunan Bayraklı'da belediye bünyesinde faaliyet gösteren 26 semt merkezinin tamamının sorumluluğu kadınlarda.

"KADINLARA DEĞER VERİYORUZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir" sözünden yola çıkarak hareket ettiklerini belirterek, "Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde kadınlarımıza gereken önem ve değer verilmiyor. TBMM'de kadınlarımızın temsil oranı ortada. Bayraklı Belediyesi olarak kadınlara sözde değil özde destek veriyoruz. Belediyemizde kadın yönetici sayımız erkekleri geçti. Gayet rahat çalışıyoruz. Kadınların ekonomik özgürlüğü olmayınca hiçbir özgürlüğü olmuyor. Belediye olarak kadınlara her platformda değer veriyoruz. Kadınlarımız hayatın her alanında var. Onları yok sayan zihniyeti biz kabul etmiyoruz. Bayraklı'da kadının adı var" dedi.

CHP GRUBUNDA SEKİZ KADIN MECLİS ÜYESİ

Başkan Karabağ, Bayraklı Belediye Meclisi CHP grubunda 22 meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, "22 meclis üyemizden sekizi kadın. CHP grup başkan vekilliğini yine bir kadın üstlendi. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan emin adımlarla ilerliyoruz. Bayraklı'da kadın egemen bir yapı var. Biz görevde olduğumuz sürece bu böyle olacak. Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum" diye konuştu.

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Bayraklı’da Kadının Adı Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim