• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi
Bayraklı 6. Geleneksel Deve Güreşi Festivali Smyrna Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Bayraklı 6. Geleneksel Deve Güreşi Festivali Smyrna Meydanı'nda gerçekleştirildi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen binlerce vatandaş alana akın etti. Kimi mangal yaktı kimi deve güreşlerini dikkatli bir şekilde takip etti. İzmir'in göbeğinde deve güreşi düzenlediği için kendini eleştirenler olduğunu söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bunlar utacak şeyler değil, övünülecek şeyler. Biz bunları yaşatacağız" dedi.

Bu yıl 6. kez düzenlenen Geleneksel Bayraklı Deve Güreşleri Festivali, yine binlerce vatandaşı buluşturdu. Şölen yerine dönen Smyrna Meydanı'na İzmir başta olmak üzere, Ege'nin birçok ilinden gelen binlerce vatandaş hem deve güreşlerini seyretti, hem de keyifli bir pazar günü geçirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, festivali eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, TBMM Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, meclis üyeleri ile birlikte izledi.

Burada bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Burada Ege'nin kalbinde deve güreşleri yapıyoruz. Bize "İzmir'in göbeğinde develer güreştirilir mi, nereden çıktı bu?" dediler. Bunlar utacak şeyler değil, övünülecek şeyler. Biz bunları yaşatacağız" dedi.

Deve güreşlerini izlemeye gelenlere Türk Bayrağı dağıtıldığını belirten Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti; "Burada arkadaşlarımız sizlere Türk bayrağı dağıtıyor. Bizim deve güreşlerinde başka rengimiz yok. Bu bir Yörük geleneğidir. Yörükler kırmızı beyaz rengi sever. Yörükler asla düşman karşısında diz çökmez. Sadece zeybek oynarken diz çökerler. Bize kimse diz çöktüremeyecek."

Develerin kıyasıya güreştiği etkinlikte şampiyonluk için çekişmeli müsabakalar yaşandı. Güreşler renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlerin sonunda dereceye giren deve sahiplerine kupa verildi.

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Bayraklı Deve Güreşleri İle Şenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim