• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Baykal: Hesap sorulmalı!

Baykal: Hesap sorulmalı!
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Adalet Bakanlığı'ndaki fezlekeler Meclis'e gelemiyor. Kaplumbağanın sırtına koysan, kaplumbağa bile getirirdi" dedi.

Baykal, yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Kemer ilçesinde Atatürk Caddesi esnafını selamladı. Daha sonra partisinin seçim ofisine geçen Baykal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok önemli bir süreç yaşadığına işaret etti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük gerginlikleri ve çatışmalarının bu dönemde yaşandığını belirten Baykal, devletin temel kurumlarının çok ciddi bir sarsıntı yaşadığını savundu. Türkiye'nin, önemli bir devlet krizinden geçtiğini savunan Baykal, şöyle konuştu:

"Sükunetle bakalım, bekleyelim konumunda ne yazık ki değiliz. Yapılan açıklamalar sonucunda 4 bakan aniden istifa etti. 'Yok böyle bir şey, kabul etmiyoruz' diyen olmadı. Bakanların çocukları tutuklandı. Adalet Bakanı, İzmir'deki başsavcıya telefon açtı ve 'O dosyayı kapat' dedi. Bu nedir? Bakanın yargıya, savcıya, adalete müdahale etmesidir. Anayasamızın 138. maddesi diyor ki, 'Hiçbir yetkili, hiçbir adli makama emir ve talimat veremez'. Dışarıdan müdahale olursa, hak, hukuk ve adalet bir kenara bırakılır, siyasi irade yargının kararını belirlemeye başlar. O zaman bu, yargı ve adalet olmaktan çıkar, siyaset adaletin yerine geçer. Siyasetin adaletin önüne geçmesi, hepimiz için tehlikedir, tehdittir."

"Yaşananlar Türkiye'ye yakışmıyor"

Baykal, yaşananların önüne geçecek bir devlet kurumunun kalmadığını öne sürdü. Yaşananların "Türkiye'ye yakışmadığını" belirten Baykal, "Her ülkede yolsuzluk olur. Önemli olan yolsuzluk karşısında o toplumun nasıl tavır takındığıdır" dedi.

17 Şubat soruşturmasıyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndaki fezlekelerin TBMM'ye üç aydır gelmediğini de kaydeden Baykal, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanlığı'ndaki fezlekeler, 800 metre ilerideki TBMM'ye hangi yoldan geliyor? Akay Yokuşu'nun oraya geldi mi? Yoksa bir başka uzun güzergah mı tutturdu? Ne zaman gelecek? Adalet Bakanlığı'ndaki fezlekeler Meclis'e gelemiyor. Kaplumbağanın sırtına koysan, kaplumbağa bile getirirdi. Üç aydan önce gelirdi. Niye gelmiyor? Devlet çalışmıyor mu? Bunlar normal değil. Bu böyle olmaya devam ederse Türkiye için iyi olmaz. Devlet çalışmalı ve hesap sorulmalı. Bir daha böyle şeyler olmaması için önlemler işletilmelidir. Bu iyi bir tablo değil. Bu gidişatın sonu yok. İktidar giderek, suçluların iktidarı haline dönüşmeye başladı. Suçları bertaraf edecek bir iktidar olması gerekirken, bizim iktidar suçluların iktidarı haline dönüşüyor. Türkiye'ye yakışmıyor."

Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra Kuzdere Mahallesi'ndeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Kemerlilere güvendiğini söyleyen Baykal, partiye yeni üye olanlara rozetlerini taktı. Baykal, Kemer ziyaretinin ardından Kumluca'ya geçti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim