• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bayırbucak Ve Suriye Türkmenlerine 1 Tır Dolusu İnsanı Yardım

Bayırbucak Ve Suriye Türkmenlerine 1 Tır Dolusu İnsanı Yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilciliği tarafından Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine toplanan insanı yardımlar...

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilciliği tarafından Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine toplanan insanı yardımlar yola çıktı.

Bilecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları desteği ve İHH Bilecik İl Temsilciliği öncülünde başlayarak kısa sürede yardımların çığ gibi arttığı, Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine toplanan insanı yardımlar yola çıktı. İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım TIR'ın yola çıkmasından önce yaptığı açıklamada, Bilecik halkının destekleriyle, Bayırbucak ve Suriye Türkmenleri'ne İnsani Yardım TIR'ını inşallah besmeleyle göndereceklerini belirtti. Yıldırım, "Gümrükte bir gün bekleyecek ve daha sonra Bayırbucak ve Suriye Türkmenleri kardeşlerimize bu yardımlar iletilecek. Bu yardımlar noktasında bir ay boyunca Bilecik halkına çok ciddi bir anlamda ailenin ne olduğunu kardeşliğin ne olduğunu, birlik ve beraberliğin ne olduğunu bizlere gösterdi. Biz bunu gördük. Çok mutlu olduk. Allah hepsinden razı olsun. Özellikle Sayın Belediye Başkanımız bu konuda ciddi desteklerde bulundu. Depo verdi bize. Bir takım yerler tahsis etti. Sayın Başkanımızın vesilesiyle ciddi anlamda yol kat ettik. Bu yardım konusunda bize dua eden fiili kalbi her türlü dua eden kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

"BİR AY ÖNCE YAKILAN MEŞALE HER YERİ AYDINLATTI"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı toplanan yardım kolilerinin TIR'a yüklenmesinde yardımcı olarak, "Hakikaten güzel bir olayı sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ay önce yakılan meşale her yeri aydınlattı. Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize, orada ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım noktasında başlattığımız kampanya dalga, dalga yayıldı. Sadece Bilecik içerisinde değil, ilçelerimizde de gitti karşılık gördü. Bunun ilk meyvesini, bugün sizlerle birlikte dualarla inşallah kardeşlerimize göndereceğiz. Yardım yapan olmak ensar olmak, çok güzel bir durum. Cenab-ı Hak kimseyi yardıma muhtaç etmesin. Ama yardıma muhtaç ettiğinde de böyle kardeşlerimize her zaman etrafımızda var etsin diyorum ben. Bu yardımların bir nebzede olsa orada ki kardeşlerimizin dertlerine derman olacağını ümit ediyoruz. Ama yeterli değil. İnşallah hem Bilecik'imizden, hem Bozüyük'ümüz den diğer ilçelerimizden de bu şekilde yardımlar devam edecek. Hedefimiz daha üst seviyelerde. İnşallah 3-4 TIR yardımı kardeşlerimize ulaştırmak. Ben bu organizasyonun gerçekleşmesinde ana çatı görevi yapan İHH'ya başta başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu şemsiye altında bulunan tüm yardımsever sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir sözümüzle yüz çuval ürünü veren iş adamlarımız var, gerçekten karınca kararınca da olsa bu yolda bende olayım diye destek veren evinde ki çocuğunun ayakkabısını getiren, mamasını getiren, bebek bezini getiren, kazağını getiren kardeşlerimiz var. Her biri çok çok değerli. Azı çoğu bu anlamda olmak onun için Bilecik istediği zaman birlik ve beraberlik olduğu zaman her şeyi başarabiliriz. Onun için dedik Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele gidelim diye bir hedef belirledik. İnşallah bu TIR'ların hayırlısıyla sağlık sıhhat içerisinde yardıma muhtaç olan kardeşlerimize ulaşır" dedi.

Konuşmanın ardından duaların okunmasından sonra TIR yola çıktı.

Bayırbucak Ve Suriye Türkmenlerine 1 Tır Dolusu İnsanı Yardım

Bayırbucak Ve Suriye Türkmenlerine 1 Tır Dolusu İnsanı Yardım

Bayırbucak Ve Suriye Türkmenlerine 1 Tır Dolusu İnsanı Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim