• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Yağıyor

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Yağıyor
Şehzadeler Belediyesinin, Manisa'daki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların büyük desteğini alan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına destekler...

Şehzadeler Belediyesinin, Manisa'daki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların büyük desteğini alan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına destekler artarak devam ediyor. Bayırbucak Türkmenlerine gelen son yardım Manisa Girişimci Müteahhitler Derneğinden oldu. Dernek yönetimi ve üyelerinin yaptığı yardımla toplanan 750 adet battaniye Şehzadeler Belediyesine teslim edildi.

Şehzadeler Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu yardım kampanyasına 750 adet battaniye ile bir destek de Manisa Girişimci Müteahhitler Derneği (MAGİD)'ten geldi. 750 adet battaniye geçtiğimiz gün Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e telim edildi. Teslim törenine Başkan Çelik'in yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Burhan Aydemir, Akif Özer, Belediye Başkan yardımcısı Bilal Demir, MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasından ötürü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür eden MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, "Öncelikle böylesine anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine öncülük ettikleri için Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik'e çok teşekkür ediyorum. Bizler Manisa Girişimci Müteahhitler Derneği olarak yardım kampanyasını duyar duymaz yönetim kurulumuz ile bir toplantı yaparak 750 adet battaniyeyi Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize ulaştırmak üzere topladık ve bugün de Şehzadeler Belediyemize teslim ettik. Diğer derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarını ümit ediyorum. Bu yardım kampanyasından dolayı Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"KAMPANYAYA OLAN BÜYÜK İLGİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR"

Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyasına Manisa halkı ve sivil toplum kuruluşlarından büyük bir destek olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Manisa Girişimci Müteahhitler Derneği Başkanı Sayın Aslan Yılmaz ve yönetimine gösterdikleri bu hassasiyet nedeni ile yürekten teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Bayırbucak Türkmenlerine karşı katil Esad güçleri ve Rusya tarafından bir katliam girişimi var, Türkmen Dağında bir trajedi yaşanıyor. İnsanlar yerinden yurdundan ediliyor. Bu nedenle bizlerde Manisa olarak Bayırbucak Türkmenlerine ve Savaş Mağdurlarına sahip çıkmak adına bu yardım kampanyasını düzenledik. Şehzadeler Belediyemiz, AFAD İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı ile birlikte başlattığımız yardım kampanyasına sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırseverlerimizin büyük ilgi gösterdiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bütün kardeşlerimizin başına bu tür sıkıntılar gelebilir. Bizlerde bu nedenle üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu nokta da Müteahhit arkadaşlarımız da güzel bir yardım severlik örneği göstermişlerdir. Başlattığımız bu kampanyamıza duyarsız kalmadılar. Tüm herkese yürekten teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 aydır süren bu kampanyamız 14 Ocak'a kadar devam edecek. Allah nasip ederse 15 Ocak'ta yardım TIR'larımızı Bayırbucaklı kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hataya doğru yolcu etmiş olacağız. Katkıda bulunan tüm kurum kuruluş ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Yağıyor

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Yağıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim