• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için il genelinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri TIR'la...

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için il genelinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri TIR'la gönderildi.

Toplanan yardımların doldurulduğu TIR'a pankart asarak yola çıkmadan önce kontrol eden AK Parti İl Başkanı Namık Ergün'e Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi ve partililer eşlik etti. Bayırbucak Türkmenlerinin bugün esaret ve zulüm altında olduklarını belirten AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, gün kardeşlik günü olduğunu söyledi. Muş'ta başlatılan yardım kampanyası kapsamında ilk TIR'ın yola çıktığını ifade eden Ergün, "Gün kardeşlik günüdür. Bugün Bayırbucak Türkmenleri esaret altında, zulüm altında, açlık ve sefaletle uğraşırken bizim burada tok yatmamız dinimizin gereği uygun değildir. Biz AK Parti teşkilatı olarak ülkemiz genelinde ve Muş'ta da Muş AK Parti İl Başkanlığı olarak Bayırbuçak'ta yaşayan Müslüman Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık" dedi.

Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu ve ülkenin her tarafından binlerce yardım TIR'ının yola çıktığını kaydeden Ergün, "Devletimiz çok güçlüdür. İnşallah Türkiye'nin her tarafından binlerce TIR şu anda oraya gidiyor. Oradaki insanlarımızın derdine devam olacaktır inşallah. Bizde Muş teşkilatı olarak bir TIR doldurduk, bunu Bayırbucak Türkmenlerine gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gönderilen yardımların bir nebzede olsa fayda sağlaması temennisinde bulunan AK Parti İl Başkanı Ergün, "Ülkemiz nasıl Suriye'den gelen Müslümanlara, insanlara kapılarını açtıysa, Kobani'den gelen insanlara kapısını açtıysa, bugün de Bayırbucak'ta yaşayan insanlara yardım kampanyası başlatmıştır. İnşallah Türkiye'nin her tarafından onlara yardım olarak gidecektir. Onların sıkıntılarına bir nebzede olsa çare olacağız" şeklinde konuştu.

Ergün, konuşmasından sonra katılımcılarla birlikte TIR'ın önünde fotoğraf çektirdi. Ardından yardımların Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması üzere TIR yola çıktı.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim