• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Hayrat İnsanı Yardım Derneği işbirliğinde, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine dualar eşliğinde yardım TIR'ı...

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Hayrat İnsanı Yardım Derneği işbirliğinde, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine dualar eşliğinde yardım TIR'ı gönderildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi önünde düzenlenen programda, başta Suriye'deki Türkmenler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine 7 TIR yardım malzemesi yola çıktı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Kelimelerin son bulduğu tam anlamıyla boğazların düğümlenebileceği bir zamandayız. Yanı başımızda bir ateş yanıyor kardeşlerimiz eziyet içerisindeler. Bizler olup bitenlerin farkındayız. Üzerimize düşen ağır görevin farkındayız. Bugün yapılan yardım atılan adımların küçük bir örneğidir. Zorluklar sıkıntılar, felaketler, afetler, savaşlar bu tür olaylar insanların yardımlaşma, dayanışmasını ön plana çıkartır. 12 Şubat günü biz plaka sayımız olan 46 TIR'ı Suriye'ye dualarımızla yolcu etmiş olacağız. Şehrimizin plakası 46 ama ne 446 ne de 4446 şehrimizi asla ifade edemez. 46 sadece sembolik bir hedeftir" dedi.

Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, "Artık ülkemiz alan el değil veren el olmuştur. Türkiye Dünya'da yardım etme bakımından ilk 3'ün içerisinde. Çok az bir zamanda Hayrat İnsanı Yardım Derneğimizle beraber bu çalışmamamızı tamamladık. 5 kamyon 2 de TIR'ımızla kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. TIR'larımızda 15 bin adet battaniye, 25 bin erzak kolisi, 100 bin giyim malzemesi, 15 bin çorabımız, 10 bin eldiven, 975 adet çocuk bezi, bin 475 adet çocuk maması, 20 bin havlu çarşaf, 12 bin 500 kişiye ayakkabı malzemelerimiz bulunuyor. Bize yardımcı olan kişilere teşekkür ediyoruz. Onlar kendilerine yakışanı yaptılar" ifadelerini kullandı.

Hayrat İnsanı Yardım Derneği Genel Başkanı Av. Hakkı Aygün de dernek olarak bu zamana kadar Suriye'ye 307 TIR gönderdiklerini belirterek, "Ekiplerimizin Türkmenlere olan yardımı devam ediyor. Biz Müslüman olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Her ay 30'dan fazla yardım TIR'ını Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu gönderilecek TIR'larımız Türkmen bölgelere başta olmak üzere Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım

Bayırbucak Türkmenlerine Dev Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim