• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım
Zonguldak'ta Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilciliği'nce toplanan 5 TIR dolusu yardım, dualarla Kilis'e gönderildi.

Zonguldak'ta Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilciliği'nce toplanan 5 TIR dolusu yardım, dualarla Kilis'e gönderildi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve sivil toplum örgütleri katıldı. Hayrat İnsani Yardım Derneği adına konuşma yapan Murat Onur Yağız, kampanya kapsamında Zonguldak'ı temsilen kömür, giysi, ayakkabı ve battaniye topladıklarını ifade ederek, "Müslümanlar'ın birlik ve beraberlik içerisinde sıkıntıları aşacağına inanıyoruz. Milletimiz tarih boyunca dil, din, ırk, renk ve mezhep gözetmeksizin zulüm altında ezilen tüm toplumlara yardım elini uzatmıştır. Bugün Suriyeli kardeşlerimizin yanı sıra Bayırbucak Türkmenleri zulüm görmektedir. Kış mevsiminde kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemektedirler. Derneğimiz organizasyonuyla halkımızın desteğiyle oluşturulan 5 TIR'ı Kilis'e gönderiyoruz. Gönderdiğimiz TIR'lardan 3'ünde kömür ve 2'sinde giysi, ayakkabı ve battaniye bulunmaktadır. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarının bir kısmı inşallah ilimizden gönderilen bu yardımlarla karşılanacaktır" diye konuştu.

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ise, her daim Suriyeli ve Bayırbucak Türkmen halkının yanlarında olacaklarını ifade ederek, "Dünya var olduğundan beri hakla batıl arasındaki mücadele her daim devam etmiştir. Biz Suriyeli kardeşlerimizin başına gelen sıkıntılarda bu büyük mücadelenin merhalesi olarak görüyoruz. Orada bu zulme muhatap kalınan Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri olsun, diğer Suriyeli kardeşlerimiz olsun Türkiye'den her daim yardım eli bekliyorlar. Bu noktada biz devletimiz bu yardımları gerek organize ederek, gerekse bizzat sağlayarak her daim Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği TIR'lar, Kilis'e gitmek üzere dualarla yola çıktı.

Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim