• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bayırbucak Türkmenlerinden Çankırılılara mektup

Bayırbucak Türkmenlerinden Çankırılılara mektup
Suriye rejiminin ile Rusya'nın havadan ve karadan saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri, Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan kampanya...

Suriye rejiminin ile Rusya'nın havadan ve karadan saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri, Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında kendilerine ulaştırılan yardımlardan sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşine teşekkür mektubu gönderdi.

Çankırılıların yardım kampanyasına gösterdiği duyarlılık ve Türkmenlere sahip çıkışı karşısında bulundukları zor koşullara rağmen kayıtsız kalmayan Türkmen vatandaşlar yazdıkları mektuplarla Başkan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç nezdinde tüm Çankırılılara teşekkür etti. Mektuplarında bulundukları zor koşullardan da bahseden Türkmenler, yapılan yardımları hiç unutmayacaklarını dile getirdi.

Bayırbucak Türkmenleri adına Mustafa Kabakçı, Zehra Hacı İbrahim, Atidal Şireyki, Beyan Karali, Talal Acuş, Nedim Munla, Ragıp Mullamusa, Fuat Şerif, Yusuf Foz, Ceylan Silo, Mustafa Ummuhan, Büşra Tolha, Bera'a Şirin, Ahmet Abdulkadir, Yusufhan Çıldır, Muhammet Hatip, Emine Doğancı, Sara Derviş, Meysa Munla Ahmet, Firdevs Akça, Safa Sakallı tarafından kaleme alınan 21 teşekkür mektubu Çankırı'ya ulaştı.

İşte, o mektuplardan bölümler; "Sevgili Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç nezdinde tüm Çankırı halkına Bayırbucak Türkmenleri olarak teşekkür mektubumuzdur. Bayır Bucak Türkmenlerinden size bir değil milyonlarca teşekkürlerimiz var. Biz iyi anladık yalnız olmadığımızı, çünkü bizi yalnız bırakmadınız. İyiliklerinizi hiç unutmayacağız. Allah sizi ve devletinizi korusun. Allah sizi bizim durumumuza koymasın. İnşallah yarın bizim memleketimiz eski haline döndükten sonra sizi bir davet edeceğim, memleketimize bir bakarsın. Özür dilerim, çünkü sizin ve bizim dedim. Yanlışım odur. Çünkü kardeşlikte biz siz yok.

Esed ve Rus uçakları hiç durmadı ve hep köylere bomba attı. Oradaki Türkmen kardeşlerimiz köylerini bırakıp sınır bölgesine gitmek zorunda kaldılar. Türkiye halkı duyar duymaz hemen yardıma etmeye başladı. Sizin yardım TIR'larınızı görünce çok sevindim. Sadece beni değil birçok anne ve çocuğu sevindirdiniz. Allah razı olsun…

Ülkemde analar babalar kan ağlıyor. Bizler arkadaşlarımızın düğününü göreceğimize onları kefenler içinde gördük. Her gün sevdiklerimizin üzerine toprak atıyoruz. Buralar, bir daha anne ve babalarının ellerini tutamayacak çocuklarla dolu… Acılarımızın en yakın zamanda son bulmasını diliyoruz. Yardımlarınızı hiç unutmayacağız, asırlar boyunca çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatarak unutturmayacağız. Hep yüreğimizde taşıyacağız."

Bayırbucak Türkmenlerinden Çankırılılara mektup

Bayırbucak Türkmenlerinden Çankırılılara mektup

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim