• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Bırakılmayacak

Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Bırakılmayacak
AK Parti Düzce İl Başkanlığının organizatörlüğünde ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinatörlüğünde Düzce'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım...

AK Parti Düzce İl Başkanlığının organizatörlüğünde ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinatörlüğünde Düzce'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım edilmesi için Belediye Başkanları ve ilçe Başkanları bir araya geldi. Toplantıya Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü da katıldı.

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerin yaşadığı zulme kayıtsız kalmayan AK Parti Düzce İl Başkanlığı ve İHH, bölgeye Düzce'den yardım gitmesi için istişare çalışmalarına başladı. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in organize ettiği toplantıya Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, 24. Dönem Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, İHH Düzce Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altundal, İHH temsilcileri Ali Kasım, Bünyamin Altundal, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye ve İGM Grup Başkanvekilleri katıldı.

İHH Düzce şubesi tarafından Suriye Bayırbucak'ta Rus uçaklarının bombardımanını gösteren video ile başlayan toplantıda Düzce İHH Başkanı Osman Altundal, Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı zulme son vermek ve onların az da olsa ihtiyaçlarını gidermek için tüm Düzce'den yardım beklediklerini kaydetti.

Ardından konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, " Dış İşleri Bakanımız geçtiğimiz gün, Suriye'deki sorunlar hakkında brifing verdi ve gerçekten çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu yardımı düşünen ve planlayan herkese teşekkür ediyorum. Ben de elimden gelen her türlü yardımı yapacağım" dedi.

AK Parti Düzce eski Milletvekili ve İnsani Yardım Vakfı Mütevelli heyeti üyesi İbrahim Korkmaz ise Suriye'de yardım yapan sadece Türkiye Cumhuriyeti ve İHH olduğuna dikkat çekerek, " Allah'a hamdolsun ki bu sıkıntıları yakinen bilen bir ekibiz. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu ateşi durdurmalıyız. Çünkü ateşin bize de sıçramasını istiyorlar. Bu yardımlaşma olmazsa orada bu savaşı kardeşlerimiz yürütemez" diye konuştu.

Düzce belediyesinin desteğine çok fazla ihtiyaç duyduklarını belirten Düzce İHH Başkan Yardımcısı Ali Kasım, 31 Aralık-15 Ocak tarihleri arasından gıda ve eşya yardımı için tüm Düzcelilerden ve belediyelerden destek beklediklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, " Bayırbucak'ta soydaşlarımız, kardeşlerimiz zor durumdalar. İHH yardım kampanyası başlatıyor ve bu yardım köprüsüne AK Parti ve Belediyelerimiz de destek vereceklerdir. Biz zaten bu hafta içinde belediye başkanlarımızla bu konu hakkında toplantı yapmıştık. Belediyelerimiz ve hemşehrilerimizin İHH'ya destek olacağını düşünüyoruz. Daha önce olduğu gibi bu konuda da Düzcelilerin soydaşlarımızın yaşadığı zulme ve çektikleri acılara hassasiyetle yaklaşacaklarını biliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra fikir alışverişi yapılarak sona erdi.

Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Bırakılmayacak

Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Bırakılmayacak

Bayırbucak Türkmenleri Yalnız Bırakılmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim