• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan ayni yardım kampanyasına vatandaşlar adeta koşarcasına katılırken, toplanan...

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan ayni yardım kampanyasına vatandaşlar adeta koşarcasına katılırken, toplanan erzak çuvallarının yüklendiği ilk TIR dualarla uğurlandı.

Dinar Belediyesi ve Büyük Birlik (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Suriye'nin kuzeyinde yerleşik olan ve son günlerde yoğun saldırılara maruz kalan Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı. Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası, Dinarlı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar özürlü araçları ile, sırtlarında taşıdıkları erzak çuvalları ile destek verdiler

Kampanya öncesi Dinar Belediyesi resmi web sitesi, SMS ve belediye hoparlör ilanı yolu ile Dinarlı vatandaşlara duyurulan yardım kampanyasına ilgi yoğun oldu. Öncelikli olarak gıda paketleri ve battaniye olmak üzere ilçe vatandaşlarından, esnaflardan, alışveriş merkezlerinde, marketlerden, sivil toplum kuruluşlarından, Dinar Merkez ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezinden (DİMÇEK) yardım kampanyasına çok büyük destek geldi. Vatandaşlar, araç ve kamyonetleri ile yardımlarını getirirken, aracı olmayıp yardıma destek vermek isteyen yardımseverlerin yardım paketleri Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından evlerinden teslim alındı. Nakdi para yardımı yapmak isteyenlerden ise para kabul edilmedi. Vatandaşlar belediye ekiplerinden kampanya hakkında bilgi alarak marketlerden gıda paketleri alarak yetkili personele teslim etti.

Yardımların toplandığı alanda kampanya ile ilgili bilgiler veren Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, destek veren vatandaşlara teşekkür ederek, "Bugün burada Dinarlı hemşerilerimizin yardımları ile birlik ve beraberlik içerisinde Afyonkarahisar Büyük Birlik Partisi İl Başkanımız, ilçe başkanlığımız ve Dinar Belediyesi olarak bir kampanya başlattık. Hemen iki gün içerisinde sağduyulu hemşerilerimizin yardımlarını aldık. İnsanlar yardım yapmak için yarışıyor, burada gördüğüm manzara beni gerçekten çok duygulandırdı. Yaşlı teyze biraz önce pazar arabası ile gönlünden kopanları pazar arabasına doldurmuş ve Bayır Bucak Türkmenlerine yardım yapabilmek yarışı içerisinde burada. Son derece güzel bir manzara ile karşı karşıyayız. Cenabı Allah kimseleri o durumlara düşürmesin. Tüm Dinarlı halkımıza, bu işi organize eden kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin" dedi.

Vatandaşlar tarafından toplanan yardım paketlerin ilk TIR'a yüklenerek gönderildiği, ikinci TIR'ın ise bir hafta sonra yola çıkacağı, Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyasının ise devam ettiği öğrenildi.

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardıma Koştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim