• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu
Manisa'nın Kula ilçesinde, Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri, Yunusemre Belediyesi tarafından gönderilen...

Manisa'nın Kula ilçesinde, Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri, Yunusemre Belediyesi tarafından gönderilen 2 adet TIR'a yüklenerek, Yunusemre Belediyesi Yardım Toplama Merkezine gönderildi.

Kula ilçesinde Kula Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, Kula Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi öncülüğünde, İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen, Diyanet-Sen'in katkılarıyla Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan "İnsani Yardım Kampanyası'nda toplanan yardım malzemeleri, Yunusemre Belediyesi yardım toplama merkezine gönderildi. Diğer ilçelerde de başlatılan yardım kampanyası kapsamında Yunusemre Belediyesinde toplanacak olan yardım malzemeleri, konvoy halinde Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkacak.

Yardım malzemelerinin paketlenmesi aşamasında, yardım malzemelerini ayrıştıran yetkililer, sadece erzak, giysi gibi gibi büyükler için olan malzemelerin yanısıra, küçük çocuklara destek olmak amaçlı bir sürü oyuncak malzemesinin de yardım kampanyasında yer aldığını belirtti.

Memur-Sen ve Diyanet-Sen Kula Temsilcisi Ali Osman Sönmez, "Yardım kampanyası kapsamında elinden geldiğince bizlere destek olmaya çalışan kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Topladığımız yardım malzemeleri, Yunusemre Belediyemizde toplanarak konvoy halinde din kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıkacak. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitim Bir-Sen Kula temsilcisi Adem Sümen de, "İlçemiz Gençlik merkezi önderliğinde sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası düzenledik. Oradaki kardeşlerimizin dertlerine bir nebze yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kampanya kapsamında, halkımızın duyarlılığı için herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kampanyanın başlamasında Kula Kaymakamlığı ve Kula Gençlik Merkezinin katkısının olduğunu dile getiren Kula Gençlik Merkezi Lideri Selçuk Şentürk, "Kula Gençlik Merkezimiz öncülüğünde İlim Yayma Cemiyeti, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen sendikalarının desteği, Kula kaymakamlığının da koordinatörlüğü ile bu yardım kampanyasını başlatmıştık. Kampanya dâhilinde halkımızın gösterdiği duyarlılık bizi oldukça memnun etti. Kampanya kapsamında Kula Kaymakamlığı ve destek olan sivil toplum kuruluşlarımız ile, mahallelerimizde dahil olmak üzere tüm Kula halkına teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız inşallah gereken yerlere ulaşacaktır." dedi.

Kula İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Halil İbrahim Kiremitçi de şunları söyledi: "İlim Yayma Cemiyeti olarak Memur-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize Kulalılar olarak yardım kampanyası başlattık. Kulalıların büyük desteği ile kampanyamızı sonlandırdık. Herkese de teşekkür ederiz. Allah yardımlarını kabul eylesin."

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Bayır-bucak Türkmenleri İçin Kula Birlik Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim