• BIST 9519.11
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Bayern Münih 0-4 Real Madrid

Bayern Münih 0-4 Real Madrid
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Real Madrid oldu. Son şampiyon Bayern'i deplasmanda 4-0 yenen Real rakibini bekliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Alman ekibi Bayern Münih'i deplasmanda 4-0 mağlup eden Real Madrid, ilk finalist takım oldu.Madrid'de oynanan ilk maçta aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla Almanya'ya gelen Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih'i sahasında 4-0 yenerek adını finale yazdırdı.
Karşılaşmayı, Portekizli hakem Pedro Proenca'nın yönetti. Müsakabayı 68 bin biletli seyirci izledi. Karşılaşma başlamadan, birkaç gün önce hayatını kaybeden Barcelona'nın eski teknik direktörü Tito Vilanova ve Real Madrid'in eski teknik direktörü Vujadin Boskov için saygı duruşu yapıldı.
Real Madrid, 16. dakikada kazandığı köşe vuruşu sonrasında Sergio Ramos'un attığı kafa golüyle 1-0 öne geçti. 20. dakikadaki serbest vuruşun ardından İspanyol ekibi yine Ramos'un golüyle 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Konuk ekip 34. dakikada geliştirdiği kontratakta Cristiano Ronaldo'nun golüyle skoru 3-0 yaptı. Ronaldo, bu golle 15. golüne ulaşırken, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını da eline aldı. Bu rekor daha önce Barcelonalı Messi ve Milanlı Jose Altafini'ye aitti. Bu futbolcular bir sezonda 14 gol kaydetmişti.
Maçın ilk yarısı Real Madrid'in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda Mario Mandzukic'in yerine Javier Martinez'i oyuna dahil eden Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola'nın öğrencileri iyi bir şekilde organize olmuş Real Madrid savunmasını geçmekte zorlandı.
57. dakikada Arjen Robben'in ceza sahasının dışından attığı şutta top az farkla yandan auta çıktı.
Toni Kroos'un 64. dakikadaki şutunda top kaleci Iker Casillas'ta kaldı.
Bayern Münih'in farkı kapatamadığı karşılaşmada, İspanyol ekibi, Ronaldo'nun 90. dakikada attığı golle durumu 4-0 yaptı. Ronaldo, böylelikle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 16. golünü atmış oldu.
Bu arada, Real Madridli Xabi Alonso, bu maçta sarı kart gördüğü için cezalı duruma düştü. Alonso, bu nedenle final maçında forma giyemeyecek.
Maçta başka gol olmadı ve Real Madrid karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'ni geçen sezon kazanan Bayern Münih, yarı finalde Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Real Madrid ise finale ismini yazdıran ekip oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim