• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Baybatur’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Baybatur’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili...

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, cumhuriyetimizin başından beri, dünyayla birlikte düşünebilmeyi, zamanın ruhunu yakalayabilmeyi ve evrensel uygarlığın ortak dilini konuşabilmeyi hedef edindiğini belirtti.

Tam bağımsız, millet egemenliğine dayanan cumhuriyetle, çağdaş yönetim biçimine kavuşan Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuruluşundan bu yana bir yeniden yapılanma ve dönüşüm sürecine girdiğini ve gerçekleştirdiği atılımlarla gelişen dünyada saygın bir konuma yükselerek her alanda büyük mesafeler katettiğini kaydeden Baybatur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"93 yıl önce başlatılan reformlar, bugün çok daha ileri ve modern seviyelere ulaşmıştır. Türkiye; okulları, üniversiteleri, modern hastaneleri, otoyolları, hızlı tren hatları, havalimanları, tünelleri, MARMARAY gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Boğaz Tüp Geçişi, Körfez Geçişi, OVİT Tüneli gibi küresel projeleri, konutları, barajları ve daha nice yatırımlarıyla dünyanın parlayan yıldızı olmuştur. Cumhuriyetimizi daha da güçlendirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimize kasteden, milli birliğimize ve ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden her tür girişim milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eriyecektir. Nitekim ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğimiz 15 Temmuz darbe görünümlü işgal girişimi karşısında asil milletimiz, tarihi destanlarla dolu kahraman ecdadın torunları olarak milli iradesine sahip çıkmış, vatanını, devletini, cumhuriyetin kazanımlarını korumak adına milli şuur ve inançla Fetullahçı teröristlerin tankı, helikopteri, silahları karşısında destan yazmıştır. İçeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırıları soğukkanlılıkla ve büyük devlet refleksiyle bertaraf etmeyi, ekonomimizi büyütmeyi, demokrasimizi daha ileri standartlara kavuşturmayı, özellikle de 79 milyonun birliğini, kardeşliğini yüceltmeyi inançla, kararlılıkla, azimle sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim