• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor
Turgutlu Belediyesi, "Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz" sloganıyla, barınakta bulunan hayvanlar için Bayat Ekmek Toplama Kampanyası başlattı.

Turgutlu Belediyesi, "Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz" sloganıyla, barınakta bulunan hayvanlar için Bayat Ekmek Toplama Kampanyası başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce imal edilen bayat ekmek toplama kutuları ilk etapta Gardalya Sokak'a konumlandırılırken, mahalle sakinlerine çağrıda bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Duyarlı halkımızla birlikte hem can dostlarımıza yiyecek sağlayacak hem de ekmek israfının önüne geçeceğiz." dedi.

Turgutlu Belediyesi, hem ekmek israfının önüne geçmek, hem de barınakta tedavi gören sokak hayvanlarını doyurmak üzere Bayat Ekmek Toplama Kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce imal edilen özel bayat ekmek toplama kutuları, ilk etapta Cumhuriyet Mahallesinde yer alan ve yenilenen yüzüyle açılışa hazırlanan Gardalya Sokak'a yerleştirildi. Sokağa yerleştirilen 5 bayat ekmek toplama kutusunu inceleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kutularda biriken ekmeklerin görevliler tarafından her gün toplanacağını ve Belediye Hayvan Barınağı'nda bulunan hayvanların karnını doyurmak için kullanılacağını söyledi.

EKMEK KUTULARI BELEDİYE ÜRETİMİ

Başkan Şirin, "Elbette halkımıza olduğu kadar can dostlarımıza yönelik de çalışmalar yürütüyoruz. Bayat ekmeklerin çöp olmadığı, değerlendirildiği takdirde hayvanlarımızın karnının doyurulabileceği bilincini yansıtmak amacıyla bir kampanya başlattık. İlk etapta belediye üretimimiz olan 5 adet bayat ekmek toplama kutusunu Gardalya Sokak'a yerleştirdik. Umuyorum ki halkımız bu kampanya çağrımıza kulak verecek. Poşetlenen bayat ekmeklerini kutulara atarak hayvanlarımıza gönülden destek vereceklerdir. Şimdiden ekmeklerini çöpe değil, kutulara atacak olan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

YENİLENEN SOKAĞA YENİ ÇÖP KUTULARI

Turgutlu Belediyesi üretimi olan bir başka kent mobilyalarından olan yeşil konteyner gizleme kutularını da inceleyen Başkan Şirin, "Bayat ekmek toplama kutuları gibi konteyner gizleme kutuları da tamamen belediye şantiyemizde üretilmektedir. İlk etapta 5 adet konumlandırdığımız bu kutuların da yenilediğimiz Gardalya Sokağımıza estetik bir görüntü kazandırdığını düşünüyorum. Bu çalışmamızı da diğer mahallelerimize yayacağız." diye konuştu.

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Bayat Ekmekler Can Dostları İçin Toplanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim