• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bayanlara Yönelik Sohbet Ve Konferans Programı Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Bayanlara Yönelik Sohbet Ve Konferans Programı Yoğun Katılımla Devam Ediyor
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un talimatı ve öncülüğünde planlanıp hayata geçirilen ve bu hafta üçüncüsü ve dördüncüsü Ardahan Belediyesi...

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un talimatı ve öncülüğünde planlanıp hayata geçirilen ve bu hafta üçüncüsü ve dördüncüsü Ardahan Belediyesi Yalnızçam salonunda düzenlenen sohbet ve konferans programına bayanların her geçen gün artan katılımlarıyla devam ediyor. Salı günü düzenlenen konferans programında; erken yaşta evlilik, perşembe günü ise; kadına şiddet konulu eğitim verildi.

Belediye bayan personeline, Kadın Eli Projesi kapsamındaki bayan kursiyerlere ve Toplum Yararına Çalışma Programı(TYÇP) İŞKUR'da çalışan bayanlar ve ilimizde ikamet eden bayanlara yönelik düzenlenen konferansta. Birinci gün; İlimiz Kazım Karabekir YBO'da çalışan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Selin Karadağ; erken yaşta yapılan evlilikler konulu eğitim semineri verdiklerini söyledi. Karadağ, düzenledikleri eğitimlerle erken yaşta yapılan evliliklerin kişiye yarattığı psikolojik travmaları, erken yaşta yapılan doğumların anne ve bebek sağlığında yaratabileceği riskler ve eğitimin önemine değindiklerini aktardı.

Karadağ, söz konusu eğitim ile özellikle erken yaşta yapılan evliliklerin çocuklar üzerindeki ekonomik, sağlık, eğitim alanlarında bırakacağı olumsuz etkiler üzerinde durulmuş olup, ailelerin erken yaşta evlilikler konusunda düşünceleri alınarak çözümler konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Kofransın İkinci gün ise, Şiddetin kadın sağlığı üzerindeki etkileri konulu sunumunu slaytla anlatan Pisikolog Dilan Bakış, kadınların şiddette maruz kalmakla beraber ruhsal psikolojik rahatsızlıklar yaşadığını belirtti.

Bakış, Anne ölümleri, namus cinayetleri, intihar gibi durumlar şiddetin kadın sağlığı üzerinde ölümle sonuçlanmasına neden olur. Kronik yerleri değişen ağrılar, depresyon, intihar eğilimi, hastalıklar, düşük yapma gibi durumlar kadın sağlığını etkileyen şiddetin sonuçlarıdır." diye konuştu.

Bayanlara Yönelik Sohbet Ve Konferans Programı Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Bayanlara Yönelik Sohbet Ve Konferans Programı Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim