• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Batum’da Yılbaşı Heyecanı
Kafkasların incisi, bölgenin eğlence merkezi Batum, 20 gün 20 gece sürecek yılbaşı kutlamalarına bugün start verdi.

Kafkasların incisi, bölgenin eğlence merkezi Batum, 20 gün 20 gece sürecek yılbaşı kutlamalarına bugün start verdi.

Gürcistan'ın Güneybatısı'nda yer alan Acara Özerk Bölgesi'nin başkenti Batum, yeni yıl kutlamaları hazırlıklarını tamamladı. Renkli yılbaşı kutlamalarıyla komşu ülkeler başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin de ilgisi çeken Batum, 20 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni yıla özel olarak hazırlanan Batum'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı çok özel bir gün olarak kutlanacak.

Bugün Avrupa Meydanı'ndaki dev yılbaşı ağacının yakılmasıyla başlayan yeni yıl etkinlikleri 14 Ocak'ta sona erecek. Bugünkü etkinlikler kapsamında ünlü Gürcü sanatçı Nino Katamadze, konser veriyor. Yılbaşına yaklaşan günlere doğru yerli ve yabancı sanatçılar, pop, jazz, hip hop, blues, reggea, punk ve daha birçok tarzda şarkılarıyla sahne alacak. Çocukların da unutulmadığı kutlamalar kapsamında miniklere özel gösteriler ve yüz boyama etkinlikleri düzenlenecek.

Karadeniz'in bu güzel kenti 2016'yı, "Klarnet büyücüsü" olarak tanınan, Klezmer müziğinin büyük ustası, dünyanın yaşayan en büyük klarnet sanatçısı Giora Feidman ile Grammy ödüllü Jamaikalı müzik grubu Inner Circle'ın eşliğinde karşılayacak. Yılbaşı için düzenlenen konser 22.00'da başlayıp, gece saat 01.00'da kadar devam edecek. Avrupa Meydanı'ndaki kutlamalar sırasında çeşitli yılbaşı hediyeleri ve yiyecekler 1 lari karşılığında satışa sunulacak.

YILBAŞINA ÖZEL TANITIM

2016'yı coşkuyla karşılayacak olan Batum'da bu yıl ilk kez kentin 13 ayrı bölgesinde konser düzenlenecek. 20 gün sürecek etkinlikler, Gürcü sanat dünyasının ünlü isimlerinin sahne alacağı konserle son bulacak. Batum'u tercih etmek isteyen turistlerin güvenlik endişesi son yıllarda hayata geçirilen güvenlik uygulamaları dolayısıyla son bulmaya başladı.

Batum, bu yıl düzenlenecek yılbaşı etkinlikleri öncesi geçtiğimiz günlerde Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) organizasyonuyla Türkiye'den 20 gazeteciyi ağırladı. Gazeteciler, tanıtım etkinliği kapsamında Batum'un tarihi ve turistik mekanları dolaştı, yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

GÜRCİSTAN'IN MODERN YÜZÜ BATUM

Acara'da Karadeniz'in en güzel şehirlerinden biri olan Batum, tarihi ve yeni mimari binalarıyla, antik limanıyla, Botanik Bahçesi'yle, sahil bulvarıyla, Avrupai meydanları ve sokaklarıyla, dünya markası olan lüks otelleriyle çağdaş Gürcistan'ın modern yüzünü temsil ediyor. Karadeniz'de günbatımı yaklaşınca Batum'un eğlence hayatı restoranlarda, barlarda ve gece kulüplerinde başlıyor. Gece vakti Batum kordonu, sahil, sokaklar ve restoranlar devam eden müzik ve danslarla çiftler ile partiseverler için en güzel mekanlar olarak göze çarpıyor.

3 ASIRLIK GÜRGEN

Acara'nın doğası Gürcistan'ın hiçbir yerine benzemiyor. Ilık denizi çevreleyen karla kaplı dağlar bu cennet bölgenin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği artıran en önemli unsur. Dünyanın en zengin bahçelerinden biri olarak kabul edilen Batum Botanik Bahçesi, yeşil bitki örtüsü ve huzur veren havasıyla gezmek için ideal bir yer. Bahçenin floristik zenginliği, 111 hektarlık alanda kurulu 9 ayrı bölümde sunuluyor. Bu bölümler ise Doğu Asya, Kuzey Amerika, Yeni Zelanda, Güney Amerika, Himalaya, Meksika, Avustralya, Akdeniz ve Transkafkasya subtropikal iklim alanları olarak sıralanıyor. 300 yıllık gürgen ağaçlarının bulunduğu Botanik Bahçesi gezisi yaya olarak yapılabildiği gibi elektro-mobillerle de yapılabiliyor.

Japonya'dan Güney Amerika'ya dünyanın farklı yerlerinden bitkilerin yer aldığı parkta tüm sene boyunca egzotik bir hava var. Karadeniz iklimi dolayısıyla yıl boyunca yağış alan Batum, bu nedenle yılın yarısı yaz mevsimi, kış gelse bile burada bazı tropik bitkiler çiçek açıyor.

TURİSTLERİN GÖZDESİ YUNUSLAR

Batum'un 6 Mayıs Park alanında bulunan "Dolphinarium" yani Yunus Akvaryumu, üç dilde yapılan gösterilerle turistler için şehrin en yoğun ziyaret edilen yerlerinden biri. Park alanında Yunus Akvaryumu haricinde akvaryum, hayvanat bahçesi ve çocuklar için eğlence alanları da bulunuyor. Parkta aynı zamanda göl üzerinde kayak gezisi de yapılabiliyor.

Acara mutfağı, dünyada bilinen Gürcü geleneksel mutfağının ayrılmaz bir parçası. Lezzet üzerine kurulu Gürcistan mutfağında, yemek tariflerinde taze meyve sebze, baharat ve ceviz özenle kullanılıyor. Et yemekleri genelde ızgara yapılır ve acı sos, tuzlu peynir ve alkolle servis ediliyor.

EN LEZZETLİ ACARA HAÇAPURİSİ

Batum'da en ünlü yerel tatlardan biri de Karadeniz pidesine benzerliğiyle bilinen peynirli ekmek "Acharuli Khachapuri", tadı güzel, kalorisi yüksek bir yiyecek. Gürcistan'ın geleneksel yemeği Haçapuri pidesi. Acara Haçapurisi ise çok özel olarak tanınıyor. Deniz kenarında kurulu olan Batum'da, Haçapuri'nin şekli bir kayığı andırıyor. Batum'da Haçapuri her zaman elle yeniyor.

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Batum’da Yılbaşı Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim