• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Batum-artvin Sanat Buluşması

Batum-artvin Sanat Buluşması
Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da "Batum-Artvin Sanat Buluşması" konulu Kemal Çelik resim serginin açılışı protokol üyelerinin...

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum'da "Batum-Artvin Sanat Buluşması" konulu Kemal Çelik resim serginin açılışı protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Acara Sanat Müzesi'nde Artvinli ressam Kemal Çelik'in Artvin Valiliği ile Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunca düzenlenen serginin açılışına, Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze, Acara Eğitim Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tawamaişvili, Azerbaycan'ın Batum Başkonsolosu Raşet İsmailov, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Artvin'de görev yapan bazı daire amirleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide, Artvinli ressam Kemal Çelik'in suluboya çalışmasından oluşan ve 26'sı Artvin doğasını anlatan Türkiye'nin çeşitli illerinden oluşan toplam 45 tablo yer aldı.

Artvin Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk serginin açılışında yaptığı konuşmasında, Türkiye ile Gürcistan'ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek," Bu tür sanat faaliyetleri iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilerin gelişmesinde bir köprü vazifesi görüyor. Her iki ülke halklarının kaynaşması açısından son derece önemli görüyorum. Bu serginin açılmasında emeği geçen başta ressam Kemal Bey olmak üzere Batum Başkonsolosluğumuza ve ilgililere teşekkür ediyorum" dedi.

BATUM'DA ARTVİNLİ SANATÇININ RESİMLERİ SERGİLENİYOR

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ise, "Batum Başkonsolosluğu olarak ülkemiz Türkiye'den Batum'u ve Acara Özerk Cumhuriyetini kültürel faaliyet alanlarında da bir araya getirmek istiyoruz. Bu amaçla Artvin Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu olarak birlikte Artvin'in Türkiye'ye mal olmuş ünlü Ressamı Kemal Çelik'i Batum'a davet ederek resmim sergisi açmasını sağladık. Başkonsolosluk olarak kültür ve sanat faaliyetleri olarak daha önce İstanbul, Bursa ve Trabzon'da benzer faaliyetler gerçekleştirdik. Türk sanatçıların eserlerini de Batum'da sergiliyoruz. Gürcü sanatçıların değerli eserlerini de Türkiye'de sergiliyoruz. Bu faaliyetlerle dost ve kardeş ülkeler Türkiye ile Gürcistan'ın ressamlarını, sanatçılarını, akademisyenlerini, protokolünü ve önde gelen insanlarını bir araya getiriyoruz. Bugünkü sergimizde Artvin'li ressam Kemal Çelik'in Artvin doğasını anlatan peyzaj çalışmalarını Batum'da yaşayan insanlara gösterme fırsatı bulduk" diye konuştu.

"KÖPRÜLERİ YALNIZCA MÜHENDİSLER İNŞA ETMEZ"

Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze de köprüleri yalnızca mühendislerin inşa edemeyeceğini ifade ederek "Türkiye'den gelen misafirlerimizi ülkemizde görmekten oldukça mutluyuz. Son yıllarda Türkiye ve Gürcistan ülkeleri arasında önemli köprüler kuruldu. Bugünkü resim sergi ile de yeni bir köprü kuruldu. Köprüleri her zaman inşaat mühendisleri inşa etmiyor. Örneğin bir ressam bugün bu köprüyü inşa etti. Komşu ilimiz Artvin'in doğa harikası tablolarını bu sergide bir kez daha görme fırsatı buldum. Tablolar birbirinden güzel ve çok başarılı çalışma olduğunu söyleyebilirim. Karşılıklı olarak her iki ülkede resim sergileri açmaya başladık. Bu tür etkinliklerin devamının olacağına inanıyorum. Acara Özerk Cumhuriyeti olarak her zaman bu tür etkinlikleri destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"SANAT SAYESİNDE 4 ÖLÜMCÜL HASTALIĞI YENDİM"

Ressam Kemal Çelik ise konuşmasında sanat sayesinde 4 ölümcül hastalığı yendiğini söyledi. Çelik "Artvin Valiliği ile Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu katkılarıyla ilk kez yurt dışında bir sergi açılıyorum. 26'sı Artvin coğrafyasından olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden 45 tablo var. Bugüne kadar 70 ilde resim sergisi açtım. Ülkemiz ve memleketimiz çok güzel. Bu güzelliği elimden geldiğinde resim yaparak tablolarda ölümsüzleştirmek istedim. Kalemle ve fırçayla uğraşan insanlar 100 yaşına da gelse kalem ve fırça tutmaya gücü yeter. Resim sanatı ile 4 ölümcül hastalığı yendim. Kendimi dünyanın en şanslı insanı olarak görüyorum. Bu benim 36. Kişisel resim sergim. İlk defa yurt dışında resim sergisi açmış oldum. Başta Batum Başkonsolosluğu olmak üzere emeği geçen herkese, memleketimde, Artvin'de hiç sergi açmadım. Arzum memleketimde de bir resim sergisi açmaktır" ifadelerini kullandı.

Batum-artvin Sanat Buluşması

Batum-artvin Sanat Buluşması

Batum-artvin Sanat Buluşması

Batum-artvin Sanat Buluşması

Batum-artvin Sanat Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim