• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı
Battalgazi Belediye Meclisi, iki gündem maddesi için olağanüstü toplandı.

Battalgazi Belediye Meclisi, iki gündem maddesi için olağanüstü toplandı. Toplantıda, Eskimalatya'da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı İle Battalgazi Kale Surları'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsisi görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında olağanüstü toplanarak, gündemine aldığı iki gündem maddesini görüştü. Yoklama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı, Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Geçtiğimiz günlerde Müzeler Genel Müdürümüz buraya geldi. Battalgazi'deki tarihi eserleri ve kültür varlıkları birlikte gezdik. Özellikle Eskimalatya'da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı'nın kazı alanı düzeltilmesi ve yapılması noktasında oranın kendilerine devir noktasında talepleri oldu. Biz bu talep doğrultusunda zamana yenilmemek ve gecikmemek adına meclisi olağanüstü topladık. Surlarla ilgili çalışmaları biz kendimiz Belediye olarak şimdiye kadar gerek fonlarla, gerek kalkınma ile kendi yetkinliğimiz ile oranın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini yaptık. Kamulaştırma kısmında da kısımlar halinde biz Belediye olarak gerçekleştirdik. Orada aşağı yukarı 400 metrelik bir sur alanını da yaptık. Şimdi bundan sonraki süre için Müzeler Genel Müdürlüğümüz ve Kültür Bakanlığımızın nezaretinde devam etmesi anlamında buranın Kültür Bakanlığına devredilerek o işlemlerin bundan sonraki yapım ve restorasyon işlemlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülmesi için bizden tahsis istiyorlar. Biz de onlara istinaden olağanüstü toplandık" ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan'ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesi olarak Eskimalatya'da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsisi görüşüldü. Gündem maddesi yapılan görüşmelerin ardından oybirliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi ise, yine Eskimalatya'da bulunan Battalgazi Kale Surlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsisi görüşüldü. Bu gündem maddesi de yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim