• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Batı Trakya Türk Azınlığı 3. Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası’na katılıyor

Batı Trakya Türk Azınlığı 3. Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası’na katılıyor
EUROPEADA 2016'da mücadele edecek azınlıkların futbol takımlarının yer alacağı gruplar kura çekimi ile belirlendi.

EUROPEADA 2016'da mücadele edecek azınlıkların futbol takımlarının yer alacağı gruplar kura çekimi ile belirlendi. Batı Trakya Türk Azınlığı 3. Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası'na katılıyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) asil üyesi olduğu Avrupa Halkları Federal Birliği'nce (FUEN) 18-26 Haziran 2016 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası "EUROPEADA 2016'ya Batı Trakya Türk Azınlığı da aynı isimli Erkek Futbol Takımı ile iştirak edecek.

İtalya'nın Güney Tirol Özerk Bölgesi'nde yaşayan Alman ve Ladin azınlıklarının ev sahipliği yapacağı şampiyonanın kura çekimi önceki gün Bolzano/Bozen şehrinde yapıldı. Şampiyonada mücadele edecek takımların temsilcilerinin huzurunda yapılan, yerel medyanın da ilgiyle takip ettiği kura çekimine Batı Trakya Türk Azınlığı Futbol Takımı'nı temsilen ABTTF Başkanı ve FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu katıldı.

AVRUPA AZINLIKLARININ FUTBOL VE KÜLTÜR ŞÖLENİ EUROPEADA 2016

EUROPEADA 2016'nın organizasyonundan sorumlu FUEN Başkan Yardımcısı Bernhard Ziesch ile ev sahibi Güney Tirol Alman ve Ladin azınlıkları adına Güney Tirol Özerk Yönetimi'nde bakan olarak görev yapan Martha Stocker'in konuşmalarıyla başlayan kura çekimi EUROPEADA 2012 ve 2016'ya ilişkin multivizyon gösterisi ile devam etti.

Şampiyonada mücadele edecek 24 erkek ve 6 kadın futbol takımının tek tek takdim edilmesinin ardından yapılan kura çekiminde, erkek takımlarının yer alacağı altı grup ile kadın takımlarının yer alacağı iki grup belirlendi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Erkek Futbol Takımı, A Grubu'nda ev sahibi Ladinler, Kırım Tatarları ve Romanya'da yaşayan Macar azınlığının futbol takımlarına karşı maçlarını oynayacak.

Grup birincilerinin ve en iyi iki grup ikincisinin çeyrek finale yükseleceği erkek futbol turnuvasında, Batı Trakya Türk Azınlığı ve Kırım Tatarları ile birlikte Karaçay-Balkarlar da olmak üzere toplam üç Türk erkek futbol takımı boy gösterecek.

Dokuz gün sürecek şampiyona süresince, futbol müsabakalarına paralel olarak Avrupa'nın çeşitli yerlerinden Güney Tirol'e gelecek sporcu ve taraftarların da katılımıyla Avrupa'nın yerli ve ulusal azınlıklarının kendi kültürel öğelerini tanıtacağı etkinlikler de düzenlenecek.

 

Batı Trakya Türk Azınlığı 3. Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası’na katılıyor

Batı Trakya Türk Azınlığı 3. Avrupa Azınlıkları Futbol Şampiyonası’na katılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim