• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başvaiz Akpolat’tan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı

Başvaiz Akpolat’tan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı
Muş Müftülüğü Başvaizi Abdulhak Akpolat, "Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hâkim olur"...

Muş Müftülüğü Başvaizi Abdulhak Akpolat, "Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hâkim olur" dedi.

Birlik ve beraberlikten yoksun olanların ya da sonradan birlikleri bozulanların ayakta duramayarak dağıldıklarını ve benliklerini kaybettiğini belirten Abdulhak Akpolat, İslam inancını örnek göstererek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. İslam dininin yeryüzünde büyük kitlelere ulaşması ve İslam medeniyetinin ortaya çıkmasındaki en büyük etkenin yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik anlayışı olduğunu ifade eden Akpolat, "Tevhit inancına dayanan İslam dini; kaynaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğe verdiği önemden dolayı dünyada hızla yayılmıştır. Bu anlayışla hareket eden topluluklar, tarihte büyük medeniyetlerin ortaya çıkmasına vesile olmuşlar. Birlik ve beraberlikten yoksun olanlar ya da sonradan birlikleri bozulanlar ise, ayakta duramayarak dağılmışlar ve benliklerini kaybetmişlerdir. Bu nedenle dinimiz, birlik ve beraberlik anlayışına büyük önem vermiştir. Birlik ve beraberlik temelleri üzerine kurulan İslam medeniyetinin devamı da gelecek nesilleri bu duygularla yetiştirmekten geçer" dedi.

"Allah'ı bir, dini bir, kitabı bir, Peygamberi bir, kıblesi bir olan insanlara birlik yakışır" diyen Akpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira birlik ve beraberliğin olmadığı toplumlarda haktan, hukuktan, güçten, kuvvetten bahsetmek adeta imkânsızlaşır. Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hâkim olur. İnsanlık, sonu belli olmayan kargaşa ve buhranlarla karşı karşıya kalır ki, bunu düşünmek bile insana kaygı verir. Bundan olacak ki; İslam dini birlik ve beraberliğe büyük önem vermiştir. Kur'an-ı Kerim'in birçok ayet-i kerimesinde birlik ve beraberliğin insanlığa kazandırdıklarından bahsedilirken, bunların zıddı olan tefrikanın da insanlığa zararlarından bahsedilerek, insanlık birlik ve beraberliğe davet edilmektedir."

Toplumsal bir gelişme için birlik ve beraberliğin şart olduğunu vurgulayan Akpolat, "Unutmayalım ki; birlik ve beraberlikleri bozulmuş, imani ve ameli değerleri yıkılmış, dini ve ahlaki değerleri sarsılmış, sevgi ve kardeşlik bağları kopmuş bir milletin ayakta durduğu, tarihte görülmemiş ve görülmesi de beklenemez. Bu sebeple toplumsal bir gelişme istiyorsak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Gün, birbirimize kenetlenme günüdür. Gün, kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, dayanışma günüdür. Gün, birlik günüdür. Gün, dirlik günüdür" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim