• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar
Bilecik Belediyesi tarafından kutlanan "Avrupa Hareket Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Hareketli Yaşam" etkinliğinde bastonlu amca ve teyzeler gençlere...

Bilecik Belediyesi tarafından kutlanan "Avrupa Hareket Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Hareketli Yaşam" etkinliğinde bastonlu amca ve teyzeler gençlere taş çıkardılar.

Bilecik Belediyesi olarak üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği'nin "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında huzurevi sakinleri ile Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinde düzenlenen "Hareketli Yaşam" etkinliğine bastonlu amca ve teyzeler de katıldı. Amca ve teyzeler hocalar eşliğinde aerobik hareketleri yaparken, ellerindeki bastonları bırakmamaları gözlerden kaçmadı. Ayakta durmakta zorluk geçenler ise; sandalye üzerinde oturarak hocalara eşlik ettiler. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da huzurevi sakinlerinin sağlık yaşam için sportif faaliyetlerde onlara eşlik ederek, 85 yaşındaki Hüseyin Ürker'in elinden bastonu alarak kendinden destek almasını sağlaması renkli görüntülere sahne oldu.

"DÜNYA HAREKETSİZLİKTEN DOLAYI CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR"

Yapılan etkinlik sonrası bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında huzurevi sakinleri ile bir araya geldiklerini söyledi. Bilecik Belediyesi'nin üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği'nin "Avrupa Hareketlilik Haftası" projesi kapsamında huzur evi sakinleri ile Bilecik Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde sağlık yaşam için sportif faaliyetlerde etkinliği düzenlediklerini anlatan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilecik Belediyesi Kadın Spor Merkezi Eğitmenleri ve öğrencileri ile "Bilecik Genciyle Yaşlısıyla Hareketleniyor" projesiyle "Avrupa Hareketlilik Haftası'na dahil olduk. Gerçekten Dünya hareketsizlikten dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Adeta her yerimiz kimyasal haline geldi. Bunları engellemek, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için hareketli bir ortamı oluşturmamız lazım. Çünkü "çalışan demir ışıldar" demişler. Vücutta çalıştığı zaman işlevini daha iyi yerine getiriyor. Ablalarımızla, kardeşlerimizle ve hanımlarda özellikle kemik erimeleri, kas kemik sistemleri konusunda belirgin dönemlerde belirgin hareketliliklerde yapmak çok önemlidir. Erkek kardeşlerimizde kahvelerde oturmak yerine zamanlarına sporla hareketlilikle geçirmeleri son derece önemlidir. Dünya'nın bir hedefi var. İnşallah şuan hareketlilik oranı 3 buçuk milyon civarında ve önümüzdeki yıllarda bu hedef 100 milyon civarına ulaşmak. Bu çerçevede 2020 yılına kadar bu çerçeve de değişik etkinlikler düzenleyelim diyoruz. Biz birçok şeylerde Bilecik'te ilki gerçekleştirdik. Bu alanda da ilk katılımı yaptık. Belediye Başkanlığı olarak zaten insanımıza hareketliliği sağlama noktasında hocalarımız eşliğinde özellikle hanım kardeşlerimize aktivite alanlara tespit edip, yapıyoruz. Bunun da sayılarını çoğaltmak istiyoruz şu anda 800 civarında hanım kardeşlerimiz kayıtlı üyelerimiz var. Günlük olarak dört seans halinde kongre merkezimizde bu hareketlilik ve spor yapmak maksadında etkinliklerimiz devam ediyor. Bizde dedik ki bugün büyüklerimizi de bu kapsama dahil edelim. Onlarda sağ olsunlar teşrif ettiler. Güne büyük bir anlam kazandırdılar. Her zaman onlar başımızın tacı. Allah başımızdan eksik etmesin diyorum. Hep birlikte sağlık sıhhat içerisinde nice yıllara, nice günlere" dedi.

Konuşmanın ardından sportif faaliyete katılan yaşlılar, etkinlikten memnun kaldıklarını ve devamını dilerken, bir yaşlı amca ise hızını alamayarak çiftetelli oynadı. Etkinliğe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün de katıldı.

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Bastonlu Amca Ve Teyzeler Gençlere Taş Çıkardılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim