• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başsavcılıktan “Necla Sağlam Cinayeti” Açıklaması

Başsavcılıktan “Necla Sağlam Cinayeti” Açıklaması
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, 24 Şubat'ta Necla Sağlam'ın öldürülmesi olayında "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle T.K.'nın tutuklandığını,...

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, 24 Şubat'ta Necla Sağlam'ın öldürülmesi olayında "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle T.K.'nın tutuklandığını, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Necla Sağlam'ın öldürülmesi olayında T.K.'nın tutuklanmasının ardından basın açıklaması yaptı. T.K.'nın "kasten öldürme" suçundan kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıklayan Topuz, şu ifadelere yer verdi:

"29 Şubat 2016 tarihli ve 2016/16 sayılı basın açıklaması ile 24 Şubat 2016 tarihinde ilimiz Mithatpaşa Mahallesinde bir kişinin evinde ölü olarak bulunduğu; olay yeri incelemesi yapıldığı ve maktüle N.S'nin üzerinde yapılan ölü muayenesi ve otopsi işlemi neticesi ölüm sebebinin kesici alet yaralanmasından kaynaklandığı bildirilmişti. Olayı soruşturmakla görevli Cumhuriyet Savcısının nezaretinde olay yerinde, gerek Zonguldak olay yeri inceleme ekipleri gerekse Ankara'dan getirtilen ekipler marifetiyle cinayetin işlendiği mahal hiçbir delilin gözden kaçmasına izin verilmeyecek şekilde titizlikle incelenmiştir. Öte yandan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay mahalli çevresinden temin edilen MOBESE ve güvenlik kameralarına ait yüzlerce saatlik görüntü saniye saniye incelenmiş ve bu çalışma sonucunda eylemi şüpheli T.K'nin gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilmiştir. Yine olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen iki kişi daha gözaltına alınmış olup, bu kişiler daha sonra yapılan değerlendirme sonucunda serbest bırakılmıştır. Şüpheli T.K'nin 17 Mart 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 18 Mart 2016 tarihinde adliyeye sevk edilmiş, görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından savunmasının alınmasına müteakip tutuklanma talebiyle Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan şüpheli, kuvvetli suç şüpheli nedeniyle "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir. Olayla ilgili soruşturma halen çok yönlü olarak devam etmekte olup, süratle sonuçlandırılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Olayın araştırılması bakımından görevli Cumhuriyet Savcısı ve soruşturma birimleri olay yerinde incelemeler yaparak gerekli delillerin eksiksiz toplanmasına azami gayret sarf etmiş ve şüphelinin tespiti ve yakalanmasında üstün gayret göstermişlerdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim