• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

’Başlangıcından Bugüne Seramik Atölyesi’ Öğrenci Sergisi

’Başlangıcından Bugüne Seramik Atölyesi’ Öğrenci Sergisi
İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi, farklı fakülte ve bölümlerin öğrencilerinin 12 yıl boyunca ürettikleri çalışmalardan oluşan sezonun...

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi, farklı fakülte ve bölümlerin öğrencilerinin 12 yıl boyunca ürettikleri çalışmalardan oluşan sezonun 5'inci sergisiyle kapılarını yeniden aralıyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Seramik Atölyesi, "Başlangıcından Bugüne İKÜ Seramik Atölyesi" adını verdiği sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Seramik Sanatçısı Öğretim Görevlisi Alev Oskay sorumluluğunda Mimarlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Moleküler Biyoloji ve Mühendislik gibi farklı disiplinlerden öğrencilerin bir araya gelerek 12 yıl boyunca ortaya koyduğu seramik çalışmalarından oluşan sergi, 27 Ocak - 17 Şubat tarihleri arasında İKÜ Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

Atölye, 12 yıl boyunca ortaya koyduğu seramik çalışmalarıyla aynı zamanda sanatın üniversite yaşamındaki yerini ve yaratıcı, özgür düşünen bireyler yetiştirmedeki rolünü gözler önüne seriyor. Serbest elle şekillendirmeyle üretilmiş objeler, raku gibi farklı pişirim tekniklerinin yanı sıra değişik tasarım olanaklarının sonuçlarını da içeriyor. Duvar panoları, vazo, tabak ve buna benzer seramik formlar ile maskeler, duvar saatleri, aydınlatma elemanları ve kuş evleri gibi çok sayıda çalışmanın yanında modüler üç boyutlu karo tasarımlar da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Seramik sanatının farklı tasarım, uygulama olanakları ve tekniklerinin görülebileceği sergide, 215 öğrencinin 270'in üzerinde çalışması bulunuyor.

"Seramik Atölyesi Öğrenci Sergisi, Başlangıcından Bugüne 2003-2015" adını taşıyan sergi, 27 Ocak - 17 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi'nde gezilebilir.

’Başlangıcından Bugüne Seramik Atölyesi’ Öğrenci Sergisi

’Başlangıcından Bugüne Seramik Atölyesi’ Öğrenci Sergisi

’Başlangıcından Bugüne Seramik Atölyesi’ Öğrenci Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim