• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Başkonsolos Guliyev Asimder’i ziyaret etti

Başkonsolos Guliyev Asimder’i ziyaret etti
Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'ni (ASİMDER) ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'ni (ASİMDER) ziyaret etti.

Başkonsolos Guliyev'i kapıda karşılayan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, ASİMDER'in yaptığı çalışmaları taktirle karşıladığını belirterek, bu derneğin faaliyetlerinin hem Azerbaycan hem de Türkiye için büyük önem teşkil ettiğini söyledi. Söz konusu derneğin isminin çok iyi düşünüldüğüne dikkat çeken Guliyev, "Dernek isminde söylendiği gibi Ermenilerin bu asılsız yalanlarının ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz eylemlerden dolayı sizleri tebrik ediyor ve her türlü haklı çalışmanızı destekliyorum. Ermeniler, Azerbaycan'ın yüzde 20 topraklarını işgal etmiş, burada katliamlar yapmışlardır. Derneğinizin Azerbaycan topraklarının işgal davasında her zaman yanımızda olmuş ve Ermenilerin Türkiye'de asılsız toprak taleplerini açığa çıkarılmasında ve asılsız soykırım yalanlarını kamuoyunda paylaşılması konusunda çok etkili görev almıştır. Bu ziyaretimizin de 31 Mart Azerbaycan'lıların soykırım gününe denk gelmesi de ayrı bir mana katmıştır. 26 Mart 1998 yılında, merhum liderimiz Haydar Aliyev'in bildirisi ile her yıl 31 Mart "Azerbaycanlılar Soykırım Günü" olarak anılmaktadır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize rahmet diler ve geçmişte yaşanmış zulümlerden katliamlardan ders çıkarmalıyız" dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ise, "Azerbaycan'ın davası bizim davamızdır. Azerbaycan'ın acısı bizim acımızdır. Biz dernek olarak Ermeni lobisinin dünya kamuoyunun gözlerini boyama ve yalan politikasına karşın verdiğimiz mücadele yanında, gerek burada gerek Azerbaycan'da Ermenilerin yapmış olduğu katliamları açığa çıkarmak için faaliyetler yürütmekteyiz. Bu mücadeleyi yürüttüğümüzde derneğimiz yöneticilerine ve üyelerine çeşitli yazılı ve sözlü tehdit söylemleri yapılmaktadır. Bizler bu haklı olduğumuz dava için gerekirse her türlü tehdit ve şiddetlere göğüs gerecek güçteyiz. ASİMDER olarak çıkmış olduğumuz bu yolda son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev'e bölgede Ermeni çetelerinin yapmış olduğu katliamları içeren tarih kitapları hediye etti.

Başkonsolos Guliyev Asimder’i ziyaret etti

Başkonsolos Guliyev Asimder’i ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim