• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak
Bu yıl FIAT sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen ve 31'incisi düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası, yarın TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak maçlarla başlayacak.

Bu yıl FIAT sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen ve 31'incisi düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası, yarın TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak maçlarla başlayacak. Turnuva öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, kupanın her türlü sonuca açık olduğunu belirterek, tüm takımlara başarı diledi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 15 haftalık ilk devresi sonunda, lig sıralamasının ilk 8 basamağında yer alma başarısı gösteren Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Demir İnşaat Büyükçekmece, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park, en iyi olma mücadelesi verecek. Turnuva öncesi Tofaş Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve FIAT Türkiye Kupası'nda boy gösterecek takımların antrenör ve oyuncuları katıldı.

AYDAN: "KUPA HER TÜRLÜ SONUCA AÇIK"

Basın toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, "Kupanın Bursa'da olmasından ayrı bir mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki Bursalı sporseverler iddialı ve zor maçlar izleyecekler. Kupa her türlü sonuca açık. Maçların çok renkli geçeceğini düşünüyorum. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

ŞAHİN: "BASKETBOLUN KALBİ BURSA'DA ATACAK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, "Bursa bir kez daha önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bursa bir basketbol kenti. Bu açıdan bursa ve bizim için son derece önemli bir kupa. Türkiye'nin basketboldaki kalbi Bursa'da atacak. İki yıldan beri hizmet veren spor salonumuz Türkiye'nin en büyük kupasına ev sahipliği yapıyor. 8 takımımıza başarılar diliyorum. Bu organizasyonda emeği olanlara teşekkür ediyorum. Basketbol federasyonumuzun bu desteği bize güç kattı. Efe Aydan bey bu organizasyonun Bursa'ya alınmasında etkili oldu. Federasyondan bize her türlü desteği sağlıyorlar. Türk basketbolu FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in çalışmalarıyla büyük ivme kazandı. Ben kendisine de teşekkür ediyorum. Türk basketbolunun dünyaya açılmasını sağlamıştır. FIAT Türkiye Kupası'nın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından turnuvaya katılan ekiplerin oyuncuları basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

EKİM: "TÜRKİYE KUPASI SÜRPRİZLERE AÇIK BİR TURNUVA"

Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Nihat Emre Ekim, "Bizim için ilk senemizde burada bulunmak çok önemli. Bunu başarabilmek için çok çalıştık. Türkiye Kupası sürprizlere açık bir turnuva. Biz de bunlardan birini neden yaşamayalım? Herkese sakatlıksız bir sezon diliyorum" dedi.

UĞURLU: "TÜRKİYE LİGİNİN EN İYİ 8 TAKIMI YER ALACAK"

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu İbrahim Bek Uğurlu ise, "FIAT Türkiye Kupası en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Türkiye liginin en iyi 8 takımı yer alacak. Adım adım maçlarımızı kazanıp kupayı müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştu.

BALBAY: "HERKES BİRBİRİNİ YENEBİLECEK GÜÇTE"

Hedeflerinin kupayı bir kez daha müzelerine götürmek olduğunu belirteren Anadolu Efes'in Kaptanı Doğuş Balbay, şunları söyledi:

"Tüm takımlara başarılar dilemek istiyorum. Organizasyonun Bursa'da düzenlenecek olması çok güzel. Burada basketbol seyircisi var. Ligimizde çok kaliteli ekipler var. Herkes birbirini yenebilecek güçte. 4 gün içerisinde belki 3 maç oynayacağız. Umarım tüm takımlar hedefine ulaşmak için özveri gösterir. Maç maç bakacağız. 4 günde üst düzey maçlar oynamak çok zor. Herkesin hazır olması çok önemli."

GEÇİM: "HEDEFİMİZ KUPAYI BANDIRMA'YA GÖTÜRMEK"

Banvit forması giyen genç oyuncu Tolga Geçim de, "Hedefimiz bütün takımlar gibi sonuna kadar gidip kupayı Bandırma'ya götürmek. Tüm basketbolseverleri maçlara bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Basketbolun Kalbi Bursa’da Atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim