• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkent’te Ordu Rüzgarı

Başkent’te Ordu Rüzgarı
Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Ordu'nun tarihini, mimarisini, kültürünü ve ürünlerini...

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Ordu'nun tarihini, mimarisini, kültürünü ve ürünlerini tanıtmak amacıyla "Travel Expo Ankara Turizm Fuarı'nda tanıtım standı açıldı.

Travel Expo Ankara Turizm Fuarı, dün ATO Congresium'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ordu'yu tanıtmak amacıyla fuarda stant açıldı. Fuarda büyük ilgi gören Ordu'nun standında Ordu fındığı ve çikolatası misafirlere ikram edildi. Ayrıca ili tanıtan broşür, afiş ve diğer tanıtım materyalleri turizm fuarına gelen misafirlere verildi.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, turizmde tanıtımın çok önemli olduğunu belirterek, Ordu'nun yerel değerlerini, kültürünü ve ürünlerini fuarda tanıttıklarını söyledi. Turizm konusunda Ordu'nun yıldızının yükseldiğini dile getiren Toparlak, "Ordu yemyeşil yaylalarıyla, özgün sivil mimari örnekleriyle, misafirperver halkıyla, tarihi ve kültürü ile ziyaretçilerini bekliyor. Turizmin bütün çeşitlerini Ordu'da yaşayabilirsiniz. Ordu aynı zamanda dereleri, kanyonları ve şelaleleriyle de çok meşhur. Dolayısıyla ordu keşfedilmeyi bekliyor" diye konuştu.

"TURİZMİ 12 AYA YAYMA ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ"

Toparlak, Ordu'nun son 5 yıldır araştırma kazısı yapılan iki tane merkezi olduğunu söyledi. Kurul Kalesi arkeolojik araştırma kazısı ve Fatsa Cıngırt Kalesi arkeolojik araştırma kazılarını Ordu'da icra ettiklerini ifade eden Toparlak, bir taraftan da mevcut olan kültürel mirası restorasyon çalışmaları ile Ordu'ya kazandırdıklarını vurguladı. Ordu'nun destinasyon anlamında da çok zengin bir il olduğunu dile getiren Toparlak, "Burada at safari, cip safari ve olta balıkçılığını yapabilirsiniz. Ordu yaylalarında konaklayabileceğiniz otellerimiz de var. Yeni açılacak olan kayak merkezimizle de turizmi 12 aya yayma çalışmalarımıza ara vermeden büyük bir hızla devam ediyoruz. Sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler, sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere Ordu'nun turizmden pay alması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Alt yapı anlamında misafirlerimizi mutlu etmek için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN İLK ÇİKOLATA PARKI ORDU'DA

Ordu'da bir botanik park açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarının müjdesini veren Toparlak şunları söyledi:

"Dünyanın en tatlı projesini Ordu'da icra ediyoruz. "Çikolata Park" projesi önümüzdeki günlerde Ordu'da açılacak. Orduya gelen turist aynı zamanda sanatsal etkinliklerimize de katılma imkanı bulur. Biz orduyu önümüzdeki dönemler için bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. O anlamda buradayız. Buradaki fuarda da Ordu'yu tanıtacak ürünler getirdik ve misafirlerimize ikram ediyoruz. Ankara'dan tatil yapmak isteyen, birinci önceliği tatil olan herkesi Ordu'ya bekliyoruz. Biz burada Ankaralılar'ın ayağına kadar geldik, ürünlerimizi getirdik. Bizimle paylaşsınlar Ordu'yu tercih etsinler diye bekliyoruz onları."

Başkent’te Ordu Rüzgarı

Başkent’te Ordu Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim