• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkent’te düzenlenen “4. Basın Mensupları Okçuluk Turnuvası” tamamlandı

Başkent’te düzenlenen “4. Basın Mensupları Okçuluk Turnuvası” tamamlandı
Başkent'te Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübü'nün organizesinde "4. Basın Mensupları Okçuluk Turnuvası" düzenlendi.

Başkent'te Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübü'nün organizesinde "4. Basın Mensupları Okçuluk Turnuvası" düzenlendi. Şenlik havasında geçen turnuvaya 14 basın kuruluşu katıldı.

Başkent'te, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübü tarafından bu sene 4'ncüsü olan "4. Basın Mensupları Turnuvası" düzenlendi. Turnuvaya 14 basın kuruluşundan 86 basın mensubu katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ok atışı ile başlatılan turnuvada basın mensupları, profesyonel sporcuların yarışmasında olduğu gibi; ısınma hareketleri, deneme atışları, sıralama atışları, bireysel ve takım elemelerine katıldı. Renkli görüntülere sahne olan turnuvada basın mensupları aileleri ile birlikte ilk defa okçulukla tanışıp yarışma heyecanını yaşadı. Turnuvada dereceye giren basın mensuplarına yerli malı klasik yay, sadak, tişörtler ile Yıldırım Okçuluk üyelik çekleri hediye edildi. Yarışmada kadınlar kategorisinde 1. TVNET kanalından Bensu Polat olurken, erkeklerde TRT Diyanet'ten Yakup Cemil Güler oldu. Turnuvanın startını gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bütün yarışmacılara başarılar dileyerek, "Bu bizim ata sporumuz. Tüm gençlerimizin bu konuya eğilmesi lazım. Bu spor dalını yaygınlaştırmamız lazım, geliştirmemiz lazım. Bu konuda da benim de biraz çalışmalarım var" dedi.

"Her şeyden önemlisi sünnet olan bir spor"

Hedef kitlelerinin 7 yaşından 90 yaşına kadar olduğunu belirten Yıldırım, Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cengiz Yıldırım, "Engellisi engelsizi, kilolusu zayıfı, uzunu kısası herkesin birlikte yapabileceği bir spor branşıdır. Basın mensuplarımız da zaten objektife odaklı olduğu için, arpacığa çok rahat odaklanıyorlar ve çok başarılılar. Dışarıdan sporu yapmaya gelen normal bir insandan daha çabuk kavrıyorlar. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. 4 senedir birlikteyiz sizlerle. Bu 4'üncüsü basın turnuvamızın. Sizlerle birlikte bu sporu duyuruyoruz. Özel bir spor. Odaklanmaya karşı, dikkat eksikliğine karşı önerilen bir spor. Gelişme çağındaki çocukların boyunu uzatan bir spor. Sosyal bir spor. Her şeyden önemlisi sünnet olan bir spor. Üzerinde 40 tane hadis-i şerif bulunan bir spor. Peygamber efendimiz bir sözünde şöyle buyurmuşlardır; "Ok atmak nafile ibadetten daha hayırlıdır" Bu sözün üstüne söylenecek söz yok. Yıldırım okçuluk olarak Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte kaynaşmamızı sağladı. Daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağladı" ifadelerini kullandı.

Turnuvaya katılan basın mensupları ise organizasyon için Yıldırım Okçuluk ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. 4 gün boyunca eğitim aldıklarını belirten, basın mensupları bu tür etkinliklerin sürekli gerçekleştirilmesi temennisinde bulundular.

Turnuvaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın yanı sıra basın mensuplarının aileleri katıldı. Ayrıca Başkan Tuna'ya turnuva kapsamında özel bir ok hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim