• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başkent’te 6 bin kilometre yol çizgisi

Başkent’te 6 bin kilometre yol çizgisi
Başkent’te 6 bin kilometre yol çizgisi :Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent yollarında şerit çizgisi çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni katılan çevre ilçelerle birlikte Başkent genelinde gerçekleştirdiği yeni yol açımı ve asfalt serimi çalışmalarını şerit çizgileriyle de süslüyor. Ankara genelinde her gün yeni bulvar ve caddeler açıldığını, yolların modern asfaltlarla döşendiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Başkentimizde yeni açılan, yenilenen veya çizgisi yıpranmış olan yollarda yaptığımız şeritleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt programıyla koordineli bir şekilde süren çalışmalar kapsamında, yaklaşık 6 bin kilometrelik kesikli çizgi çalışması yapacağız” dedi.


GÖRÜŞÜ EN İYİ SAĞLAYAN MALZEME
Ankaralıların, genişleyen ve modern levhalarla, sinyalizelerle donatılan yollarda güvenli yolculuk yapabilmeleri için en önemli yol gösterici olan şeritleme çalışmalarının özellikle gece saatlerinde devam ettiğini ifade eden yetkililer, şunları söyledi: “Şeritleme çalışmaları, yolları güvenli kılan, sürücüyü yönlendiren en önemli yol güvenlik önlemleri arasında yer alıyor. Takip edeceğimiz şeridin, gideceğimiz yolun en önemli aydınlatıcıları bu çizgiler. O yüzden de en kaliteli malzemeyi ve en iyi görüşü sağlayacak malzemeler kullanarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.”
Asfalt programıyla koordineli bir şekilde başlayan çalışmaların devam edeceğini ve yaklaşık 360 bin metrekarelik çalışma yapılacağını anlatan yetkililer, şöyle devam etti:
“Asfaltın niteliğine göre 6 ay ile 2 yıl garantili, uzun ömürlü boya kullanıyoruz. Gece görünürlüğü için uygun, reflektif özellikli ve Avrupa Birliği ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün öngördüğü standartlardaki boyaları seçtik. Caddelere uzun ömürlü termoplastik-kalıcı boya, yaya geçitlerine ise tırtıklı, hız kesme özelliğine sahip ‘çift kompenantlı-yükseltili’ boya seriliyor. Asfaltı yeniden atılacak yollarda da geçici olarak soğuk boya kullanıyoruz.”


7 BİN ADET BİLGİLENDİRME YAZISI
Yaya ve taşıt güvenliğini en üst seviyede tutmak için yollardaki 7 bin noktaya, üzerinde “sağ-sol-düz okları, yaya geçidi ile yavaş gidiniz” gibi ibarelerin yer aldığı “bilgilendirme işaret ve uyarıcı yazı” uygulaması planlandığını anlatan yetkililer, “Çizgi çalışmasının yanı sıra sürücüleri yol düzeni hakkında bilgilendirmek, trafik sürüş güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla viraj ve tünel yaklaşımı gibi noktalarda yol üzerine uyguladığımız ‘ok, çift ok ve uyarıcı bilgisi’ gibi yazılarının uygulamasına bu yıl da devam ediyoruz” dedi.
Ayrıca yaya ve okul geçidi ile kavşak yaklaşımlarında kullanılan düşey işaretlemelerin fark edilebilirliğini artırmak amacıyla da asfalt üzerine renkli trafik işaret sembolü ve Büyükşehir Belediyesi logosundan da 2 bin adet uygulanacağını anlatan yetkililer, düşey ve yatay işaretlemelere yönelik çalışmalarda, Büyükşehir’in sorumluluk alanına yeni dahil olan ilçelere öncelik verildiğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim